Film i glazba

Dovršava se snimanje The Witcher serije za Netflix

Upravo dok svjedočimo posljednjim epizodama Game of Thronesa snimanima prema seriji romana Georgea R. R. Martina “Pjesma leda i vatre” (A Song of Ice and Fire), jedna druga serija slične tematike nastala prema knjizi dovršava svoje snimanje.

Ok, tematika nije slična, ne može se ni usporediti, osim po tome što su oba serijala knjiga fantasy tematike. Razlika leži u tome što je The Witcher već prepoznat izvan beletristike prema istoimenom serijalu igara, što je i glavni razlog naše sad već opipljive napaljenosti na seriju. Jer ako kvaliteta serije bude parem približna CPRD-ovim igrama i Sapkowskyevim knjigama, očekuje nas poslastica.

Jedna od lokacija (kod Krakowa) na kojima su snimane neke od scena.

Upravo ovih dana mnogi od vas ste nas u komentarima i porukama pitali što je sa serijom. Izgleda da je samo snimanje pri kraju, jer nakon što se osam epizoda serije snimalo prvo po Poljskoj, a zatim i u Budimpešti, prema socijalnim mrežama i profilima glavnih glumaca serije može se zaključiti kako posljednje klape padaju, setovi se zatvaraju, skuplja se oprema, ekipa fešta, a produkcija se polako seli u studije gdje slijedi editiranj te grafička i glazbena obrada.

O samoj radnji se i ne zna previše, osim toga da je priča bazirana prema knjigama, dok je produkcija prilično tajnovita po pitanju svega ostaloga, pa su i slike sa seta iznimno rijetke. Pretpostavlja se da bismo u prvih osam epizoda prve sezone The Witchera na Netflixu trebali uživati negdje na jesen.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close