Film i glazba

Potvrđeno čak pet sezona serije The Lord of the Rings

Bit će to najskuplja televizijska produkcija svih vremena.

U prošlogodišnjem nadmetanju u tome tko će uspjeti ispisati veći novčani iznos za adaptaciju kultnih djela J.R.R. Tolkiena za male ekrane, podsjećamo, pobijedio je Amazon (u igri su još bili HBO i Netflix) i iskeširao 250 milijuna dolara samo za autorska prava za produkciju koja bi trebala započeti u roku dvije godine.

Isto tako, iz Amazona je stigla potvrda da će se sigurno snimiti čak pet sezona serije The Lord of the Rings.

Nadamo se gledanju nekih potpuno novih priča

Svaka čast megalomanu Peteru Jacksonu i osvojenim Oscarima, ali vesele nas glasine da serija neće biti ponovno prepričavanje i proširivanje događaja koje smo odgledali i filmovima, već će se inspiracija crpsti iz mnogih dodataka i bilježaka koje je napisao Tolkien.

Tako bismo u prvoj sezoni navodno mogli gledati avanture mladog Aragorna koji vrijeme provodi kod Elronda u Rivendellu i tamo saznaje istinu o povezanosti s kraljevskom lozom.

Tko se još vraća, a tko ne? Gandalf?

Jednu od najupečatljivijih uloga u filmskom serijalu odradio je nepoderivi Sir Ian McKellan, a upravo on sam natuknuo je da bi se još jednom volio naći u ulozi čarobnjaka Gandalfa.

Kako to mislite neki drugi Gandalf? Još uvijek nisam rekao da jer me nitko još nije pitao da se vratim. Mislite li da će netko drugi dobiti tu ulogu? Gandalf živi više od sedam stoljeća, pa tako niti ja nisam prestar, u svom stilu je izjavio McKellan i pokazao da mu je stalo do uloge.

I dok je sasvim izgledno da ćemo u jednoj od sezona gledati Gandalfa, sasvim sigurno se u njoj neće pojaviti John Rhys Davies (u LOTR filmovima bio je Gimli) koji je u startu odbio svaku Amazonovu ponudu, koliko god ona bila izdašna, jer smatra da se serija snima isključivo zbog zgrtanja novca. Nećemo gledati niti Andyja Serkisa koji se proslavio ulogom Golluma, a on smatra da je serija nešto sasvim drugo i nema veze s filmovima, pa se tako ne vidi u tom projektu.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
Back to top button
Close
Close