Vijesti

Cloud streming PS5 igara krenuo i u Hrvatskoj

Kako je i obećano, u Hrvatskoj i u ostatku podržanih zemalja u Europi omogućeno je igranje PS5 igara iz clouda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će PlayStation Plus Premium pretplatnici moći igrati PS5 igre i bez njihovog prethodnog preuzimanja. Jednostavno stisnete iks i igrate, pod uvjetom da posjedujete dobru konekciju. Sony preporuča najmanje 5 mbit-a za streamanje u 720p, 15 mbit-a za 1080p, a za 4K treba vam barem 38 mbit-a. Tu leži i prednost PlayStationovog clouda, budući da Xbox još uvijek ne nudi najveću rezoluciju.

Premda je uvjet pretplata na PlayStation Plus Premium, dostupni naslovi su i oni izvan knjižnice igara, međutim, još uvijek nisu dostupni baš svi naslovi i dodavat će se s vremenom. Dostupni naslovi označeni su posebnom ikonom, po pokretanju odaberete rezoluciju i to je to. Kroz naše kraće druženje kvaliteta streama je jako dobra bez značajnijeg kašnjenja u odzivu.

Barem zasad, Sonyjev servis obećava, no postavlja se pitanje njegove svrhe budući da je streamanje omogućeno isključivo s PS5 konzola. Stoga ovo promatramo tek kao testiranje tehnologije, a prava stvar uslijedit će s kasnijim širenjem na druge uređaje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano