Vijesti

Nintendo počeo s ustupanjem developer kitova za konzolu NX

Iako je sama vijest u kategoriji glasina, nove informacije o Nintendu i njihovom radu na novoj kućnoj konzoli kodnog imena NX su ponovno dobile na težini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, izvori iz Wall Street Journala ističu kako je Nintendo počeo s primopredajom developer kitova za konzolu NX. Prema istim izvješćima konzola dolazi s mobilnom jedinicom koja će, prema svemu sudeći, donijeti mnogo veću autonomiju i mogućnosti od onoga što je predstavljeno s Wii U. Drugim riječima, konzola bi trebala predstavljati spoj prijenosnog i kućnog gaminga u punom smislu te riječi. U slučaju da se to ostvari, ovo će doista biti prekretnica za Nintendo, kao i prvi put da kompanija istovremeno izdaje kućnu i prijenosnu konzolu.

Konzola NX bi ujedno mogla biti i na hardverski većem, ili barem tehnički podjednakom nivou trenutne generacije koju predvode PS4 i Xbox One. Hardverska limitiranost je stavka na koju su se dosad najviše žalili proizvođači igara, počevši od Wii i kasnijeg nastavka u vidu slabije potražnje i prodaje aktualnog Wii U. Očekuje se da Nintendo predstavi NX, najvjerojatnije tijekom E3 2016, što bi značilo da konzola na tržište stiže tijekom blagdanske sezone iste konzole. Iako je konzola bila u procesu nastanka tijekom ere nikad prežaljenog Satoru Iwate, čini se da će prava prekretnica za Nintendo stići pod vodstvom novog predsjednika Tatsumi Kimishime.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano