Vijesti

Kojima odlazi iz Konamija, u pregovorima sa Sonyjem

Prema pisanju financijskog časopisa Nikkei danas, 15. prosinca 2015., i službeno je završila Kojimina suradnja s Konamijem koja je trajala od davne 1986. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon punih 29 godina Hideo Kojima više nije zaposlenik Konamija. Time se završila višemjesečna trakavica oko njegova statusa u toj tvrtki. Ovo vrlo vjerojatno znači da više nećemo vidjeti nastavke popularnih serijala (MGS i ZOE) u režiji samog Kojime jer je gotovo u potpunosti sigurno da sva prava na igre izdane pod Konamijem zadržava sama tvrtka. Međutim, u kontekstu ovih događaja vrlo je indikativan i nedavni posjet Marka Cernyja (legendarnog Sonyevog programera i jedne od glavnih osoba koje su sudjelovale u razvoju PS4) koji sugerira da je Kojima uključen u određene projekte koji se tiču PlayStation platforme.

Hoće li sve ostati na PlayStation 4 ekskluzivi ili će Sony brzopotezno dodati Kojimin novonastali studio u svoj portfolio first party izdavača, u ovom trenutku ostaje nepoznanica.

kojcer.png

Nedavni susret Kojime i Cernyja

 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano