Vijesti

Iz Cryteka stigao trailer za VR igru The Climb

Crytek će omogućiti pentranje u virtualnoj stvarnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Njemačkog studija Crytek, poznatom po grafičkim poslasticama u vidu serijala Crysis i Rysea, dolazi nam The Climb. Kao što nam sam naziv igre govori, u igri ćemo se penjati po stijenama u stilu Nathana Drakea ili Lare Croft, a to ne bi izazivalo nikakvu posebnu pažnju da ovo nije igra rađena za Oculus Rift, headset za virtualnu stvarnost.

Zanimljivo, The Climb je u zasebnu igru evoluirao iz tech demoa, razvijanog primarno kako bi se mehanike iskoristile u nekom novom, ambicioznijem i većem IP-u rađenom za VR. Međutim, kad je tech demo stigao do Jasona Rubina, bivšeg osnivača Naughty Doga, a danas jednog od glavnih ljudi oko Oculus Rifta, bio je toliko impresioniran mehanikom penjanja, da dečki u Cryteku nisu puno razmišljali te su se odlučili posvetiti igri koja će svoj glavni i jedini fokus imati na – penjanju.

Na planine ćemo se pentrati uz pomoć Xbox kontrolera, dok će podrška za Touch, Oculusove nativne kontrolere, stići u nekom periodu nakon izlaska igre. Sam izlazak planira se paralelno s Oculus Riftom, čiji se pak izlazak predviđa za prvu četvrtinu 2016. godine.

Kako se otprilike osjeća Nathan Drake penjući se planinama otoka Bornea, provjerite kroz teaser trailer. Mi jedva čekamo isprobati igru. Još samo par mjeseci…

https://www.youtube.com/watch?v=6hqUx2SOTAQ

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano