Vijesti

Capcom uklanja glazbu s muslimanskim prizvukom, Namco izbacuje klokana iz Tekkena

Političke korektnosti danas definitivno ne manjka! Današnji dan je donio par novosti vezanih uz dvije tabačine, Capcomov Street Fighter V i nadolazeći Namcov Tekken 7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Street Fightera V, Capcom je bio prisiljen na micanje tajlandske DLC razine s online trgovina? Zašto, pitate se? Pa, poslušajte i sami:

Kako su u Capcomu sami spoznali na kraju, čini se da je stavljanje glazbene podloge s tradicionalnim muslimanskim zazivanjem (?) bilo neprikladno za jedan budistički hram. Stoga je DLC povučan, dok je pozadinska glazbena zamjena trenutno Bisonova tema iz SF V. Capcom se nakon ovog poteza i ispričao, što će vjerojatno cijeniti svi oni koji…uh, prakticiraju budizam?

Ovo zapravo i nije neviđeno, jer smo viđali slične slučajeve u industriji, poput povlačenja LittleBigPlaneta iz prodaje zbog određenih strofa iz Kurana. Ili rezanja pozadinske glazbe s muslimanskim prizvucima iz Nintendove The Legend of Zelda: Ocarina of Time. U svakom slučaju, Capcom je odlučio ne riskirati s daljnjim kontroverzama, pa su jednostavno maknuli ono što su smatrali da treba biti maknuto.

Sljedeća kontroverza i šok koji smo danas dobili od Namca je – nema više Rogera Jr. u Tekkenu 7. Zašto pak to, opet se pitate? Pa, kako je objasnio izvršni producent Tekkena Katsuhiro Harada, za klokana nema mjesta u igri zato što ne žele slušati prigovore boraca za zaštitu životinja. Ovo je potencirano jer se relativno nedavno pojavio čovjek koji je doista „opalio“ klokana u nastojanju da oslobodi svog psa:

https://www.youtube.com/watch?v=FIRT7lf8byw

Naravno, umjesto lovorika, čovjek je zaradio mržnju ljubitelja životinja koji su se potom okomili i na Tekken. Što je Namco učinio? Izrezali su Rogera Jr. koji je prisutan u serijalu od Tekkena 3. Zasad je utješno što Kuma i Panda nisu izrezani iz igre, jer Namco to pravda činjenicom da su te životinje dovoljno snažne da pruže otpor golorukim ljudima. Protiv ove logike doista ne možemo mnogo za dodati.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano