Vijesti

DOOM: Dokumentarni film u tri dijela opisuje dramu razvoja igre koja zamalo nije izdana

Poznati YouTube gaming kanal NoClip donosi nam izvrstan dokumentarac o tijeku razvoja četvrte igre Doom serijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvoj igre tekao je gotovo 10 godina i u to vrijeme koncept igre je nekoliko puta radikalno izmijenjen. Sudbina igara s razvojem koji se u toj mjeri odulji te zakomplicira nerijetko je takva da igra nikad ne vidi svijetlo dana ili da uslijed nedostatka vizije te mijenjanja razvojnih timova igra ozbiljno podbaci kvalitetom.

Doom (2016) jedan je od pozitivnih primjera koji je unatoč nebrojenim razvojnim problemima na kraju postigao značajan uspjeh kako na tržištu tako i od strane stručne javnosti. Podsjetimo, igra je na nedavno održanim The Game Awardsima nominirana za najbolju igru godine, a osvojila je čak dva prva mjesta u kategorijama najbolje akcijske igre godine te najboljeg zvuka. Osim intervjua s programerima i prepričavanja kronologije razvoja igre s minucioznim detaljima, posebna poslastica ovog dokumentarca je i uvid u nikad viđene scene ranih verzija igre.

https://www.youtube.com/watch?v=PS6SBnccxMA

https://www.youtube.com/watch?v=vsoVQWnSOfM

https://www.youtube.com/watch?v=r0nOsuaPDeg

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano