Vijesti

Epic “popio” ozbiljnu tužbu za proždrljivo loot “kockanje” u Fortniteu

Ples je najmanji problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo svaki tjedan Epic “zaradi” novu tužbu. Do sad je to u pravilu uvijek bila tužba za neki navodno kopirani ples, ali ovaj put su optužbe puno veće i ozbiljnije. Ako ste ikad igrali ili čuli za Fortnite, vjerujem da znate kako osim BR modea koji je daleko najpopularni u igri postoji i single player co-op mode “Save the World.” Igrači najviše igraju Save the World kako bi dobili besplatne vBuckse s kojim onda ako ih imaju dovoljno mogu kupiti nove skinove.

Sporne su ljame koje su pune loota. Da, možda nema smisla ali je tako. Epic je u ljame natrpao random loot koji je većinom žešće “smeće”, a samo ponekad možete dobiti zapravo nešto vrijedno. Epic je bio svjestan problema i prije potencijalnih tužbi pa je ranije u igru uveo takozvane “X-Ray” ljame gdje možete vidjeti što ćete potencijalno dobiti.

https://www.youtube.com/watch?v=4BoCqXc26VA

Problem je što nigdje nije navedeno koliko su šanse da nešto dobijete, a u večini slučaja one najbolje stvari što vidite jednostavno nikad ne dobijete. Loot ljame se uspoređuju s onim slot uređajima u kockarnicama gdje vas dobici jednostavno mame i zovu da potrošite novac, a šanse za realni dobitak su gotovo nikakve.

Upravo tužba govori da Epic ljamama i predatorskim lootom mami najviše djecu kako bi potrošili ekstra novaca u potrazi za savršenim lootom. Ako tužba prođe, Epic će možda ovaj sustav morat mijenjati jer mu u suprotnom osim još većeg broja tužbi prijeti zabrana plasiranja igre u nekim zemljama.

Sjetite se samo kako je EA prošao u Belgiji, Australiji ili Nizozemskoj sa svojim “FUT” paketićima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano