Vijesti

Intelova Kaby Lake serija puštena u prodaju

U nastavku donosimo kratak osvrt na Intelovu novu liniju procesora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaby Lake je druga iteracija procesorske mikroarhitekture na istom (14nm) proizvodnom procesu čime je Intel napravio dosad nepoznat presedan u vidu usporavanja Mooreova zakona. Intel je desetljećima slijedio tzv. tick-tack pristup u vidu kojega je jedna generacija CPU-a razvijana na naprednijem proizvodnom procesu dok se iduća generacija temeljila na optimizacijama unutar proizvodnog procesa prethodne generacije. Ovakav razvoj osiguravao je eksponencijalan rast šire znan kao Mooreov zakon.

Kaby Lake je dakle prva linija procesora na modificiranom tick-tack pristupu (kolokvijalno prozvanim tick-tock-tack) te donosi skromna poboljšanja performansi kako smo uostalom i navikli u industriji CPU-u unazad prethodnih nekoliko generacija. Zasad su u prodaji i5 7600K i  i7 7700K po cijeni od 242$ te 339$.

Analizu benchmarka odradio je AnandTech, a iz istih je razvidno da Kaby Lake nije namijenjen kupcima prethodne Skylake serije (obzirom na skromne benefite), ali bi ga mogli cijeniti vlasnici starijih arhitektura koji su čekali optimalno rješenje za nadogradnju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano