Vijesti

Konami i PES 2019 iznenada izgubili još jedno veliko ime

Čak dvije godine prije završetka ugovora nema više licence za Borussiju iz Dortmunda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vječno će se voditi rasprave o kvaliteti dva najpopularnija nogometa današnjice i svatko će imati svoje adute, bili to fanovi FIFA-e ili PES-a. Ipak, kad su u pitanju licence i autorska prava za korištenje službenih dresova, logoa, stadiona i sličnih sitnica (koje nekim igračima ponekad znače i više od same kvalitete igre, a tu je i popriličan značaj u promociji i marketingu), čini se da rat gotovo uvijek izgubi upravo Pro Evolution Soccer.

Borussia (D) ispala iz PES-a 2019

Nakon što je izgubio ekskluzivna prava na Ligu prvaka i nakon najave čak 9 novih potpuno licenciranih liga, Konami je objavom na svojoj službenoj stranici obavijestio igrače da je PES 2019 ostao bez jedinog licenciranog njemačkog kluba.

U izjavi stoji da je upravo Borussia Dortmund ranije od predviđenog roka raskinula ugovor s Konamijem. Licenca je trebala vrijediti do 2020., a sam Konami nije naveo razloge zbog čega je došlo do raskida suradnje, već samo najavio da se njemački klub neće naći u završnom proizvodu koji na tržište stiže krajem kolovoza.

PES 2019 Konami

Iako se Borussija nalazila u reklamnim materijalima, neće biti službene podrške.

Naravno, nama je uvijek bila najvažnija kvaliteta samog gameplaya, no bit će zanimljivo pratiti situaciju s licencama, odnosno koliko će gubitak istih utjecati na prodaju, u ovom slučaju, Pro Evolution Soccera 2019. Igra je već službeno najavljena i izlazi 28. kolovoza za PS4 i Xbox One, dok na PC stiže 30. istog mjeseca.

Kad smo već kod nogometa, svakako popratite naše kolumne vezane uz početak Svjetskog prvenstva u Rusiji, dosad naš kolumnist obradio skupinu A i skupinu B.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano