Vijesti

Next-gen konzole će zbog clouda biti jače, ali i jeftinije nego što mislimo?

Snaga je u oblaku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eh, već godinama slušamo o snazi oblaka odnosno cloud gaminga. Posebice su brda i oblake obećavali bivši vodeći ljudi Xbox divizije. Don Mattrick je gospodin koji je obećavao neviđene stvari na Xboxu One baš uz pomoć moćnog oblaka. Taj oblak trebao je dati takvu snagu Crackdownu 3 u smislu neviđene destrukcije, a kad je igra konačno izašla shvatili smo svi da je netko gore valjda usisao taj oblak.

Budućnost je u oblaku?

Moguće da uistinu je. Vjerujemo da će iduća generacija konzola djelomično koristiti sirovu snagu servera i računala u oblacima, ali teško da je došlo vrijeme za masovnu uporabu. CEO Gajin Entertainmenta (War Thunder), Anton Yudintsev smatra da će PlayStation 5 i idući Xbox sigurno koristiti snagu i prednosti cloud gaminga.

“Siguran sam da će cloud gaming biti prisutan u idućoj generaciji konzola. U tome slučaju, vidjet ćemo jeftinije konzole koje će onda biti dostupnije većem broju igrača što je odlično i za developere, ali i za igrače.” “Developeri uz pomoć clouda mogu ubaciti u igre više hi-tech grafičkih mogućnosti nego što mogu sad.”

Ovo ima sve smisla, ali isto tako treba znati da cloud gaming prilično košta i nije niti malo jeftina oprema koja može pokrenuti i dati takvu snagu. Microsoft je već debelo zagazio u razvoj cloud gaminga, a sigurni smo da ni Sony ne spava. Iako, za besprijekorno funkcioniranje cloud gaminga većina svijeta nema još pravu tehničku infrastrukturu. 

Za koji mjesec bit ćemo svi puno pametniji jer sigurni smo da ako već neće Sony pokazat PlayStation 5, Microsoft će to sigurno napraviti na E3-u gdje ćemo vidjeti nove next-gen Xbox konzole. Namjerno množina jer prema svim informacijama, MS će pokazati najmanje dvije verzije novog Xbox-a.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano