Vijesti

Nintendo (ipak) radi na N64 classic mini

Nakon što su NES i SNES razgrabljeni u pretprodaji već u nekoliko sati, sada su se pojavile i snažne indicije koje sugeriraju da Nintendo radi i na revidiranoj Nintendo 64 konzoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nintendo 64 prva je Nintendova 3D konzola koja je uz PlayStation definirala 3D eru konzolaškog igranja. Osim brojnih inovacija koje je Nintendo uveo i tijekom tog razdoblja (poput analognog kontrolera uz funkcionalnost vibriranja koji su standard u industriji već puna dva desetljeća), gotovo svi hit serijali prethodne generacije imali su uspješnu tranziciju u 3D te su tako dodatno afirmirali kako vlastiti tako i širi image konzole. Iako su postojale određene naznake da Nintendo nema u planu svojevrsni remaster ove konzole, sudeći po novim glasinama itekako imamo razloga za optimizam. Nintendo je naime pri Europskom uredu za intelektualno vlasništvo prijavio trademark siluete N64 kontrolera za daljnju upotrebu u komercijalne svrhe.

N64

Nostalgija u svojem najboljem obliku.

Podsjećamo da je riječ o istom konceptu siluete koja se nalazi i na pakiranju gamepada za NES classic mini.

Nadamo se da će Nintendo ovim remasterom osigurati još veću proizvodnju spram NES i SNES izvedenica kako bi svaki zainteresirani gamer mogao dobiti priliku nabavke ovog bezvremenskog klasika ranog 3D gaminga. Zasad nisu poznati podaci o datumu izlaska te ponudi igara koje će konzola sadržavati stoga nastavljamo budnim okom pratiti razvoj ove situacije i promptno ćemo prenijeti sve detalje uz novi-stari N64.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano