Vijesti

Njemačka vlada u proračunu je predvidjela čak 50 milijuna eura za videoigre

Zemlja koja zaostaje za ostalim velikim zemljama u razvoju igara prepoznala je ogroman potencijal gaming industrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta i daleko najrazvijenija zemlja u Europi s godišnjim GDP-em većim za cijeli jedan trilijun dolara od slijedećeg pratitelja – Velike Britanije. Međutim, iako sve grane gospodarstva cvatu, Njemačka u gaming industriji se nema s čim pohvaliti, pa su ispred nje prema razvoju igara Velika Britanija, Francuska, Nizozemska, Poljska…

Zaista, Njemačka je poprilično slaba po pitanju razvoja igara, odnosno potencijal koji ima je značajno veći od onog što sad isporučuju, pa je koalicijska vlada za 2019. godinu pripremila proračun koji će tamošnjim developerima ponuditi čak 50 milijuna eura pomoći u razvoju igara.

Prepoznali potencijal

Kako piše gamebiz, predsjednik udruge njemačkih developera Felix Falk iznimno je zadovoljan ovom viješću karakteriziravši je “povijesnom”, nadajući se kako će se ovakvom pomoću približiti vodećim gaming industrijama u svijetu. Njemačka, kao i Hrvatska (možda i ne u tolikoj mjeri) još uvijek ima problem poreza i raznih davanja, zbog kojih je razvoj igara skuplji 30-ak posto od onog u ostalim zemljama, pa se očekuju pomaci vlasti i na ovom polju.

Svakako, gaming industrija uzima sve više i više maha, a ukupni globalni potencijal je daleko veći od trenutnog stanja. Države i developeri koji prije prepoznaju trendove i izreguliraju svoja tržišta i zakone, kako su to primjerice napravile (i dalje rade na tome) Kanada, SAD ili Velika Britanija, će i više profitirati. 

 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano