Vijesti

OLED TV-i navodno pate od burn in efekta

OLED TV-i na glasu su kao ponajbolji TV-i na tržištu, međutim sve su glasnija šuškanja o ozbiljnim problemima koji mogu uslijediti uslijed dugotrajnije upotrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Internetski portali fokusirani na audio vizualne uređaje i opremu odlučili su ozbiljnije istražiti mnoštvo (pretežno forumskih) anegdotalnih primjera u kontekstu kvarova OLED televizora. Ono što su zaključili nisu dobre vijesti za vlasnike nekih od najskupljih ekrana današnjice.

Naime, neimenovani insideri industrije priznali su da nakon godine dana veliki broj OLED TV-a doživi neki oblik kvara, a najčešće je to već pomalo zaboravljeni burn in efekt od kojeg su nekada patili plazma ekrani. Rješenje ovog problema navodno neće biti dostupno prije 2018. unutar nove generacije OLED TV-a.

Srećom, potvrđeno je i da ekrani malih dimenzija poput onih za smartphone i tablete nisu pogođeni navedenim problemima. Kako nema nikakve službene potvrde za probleme s OLED-ima, ovu vijest kvalificiramo kao glasinu. Ipak, s obzirom na skupoću navedenih ekrana preporučili bismo netom predstavljene serije ekrana s tehnologijom kvantne točke koji u istom cjenovnom razredu ulijevaju više povjerenja bez nužnih kompromisa u pogledu kvalitete prikaza.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano