Vijesti

Ovaj World of Warcraft gamer sa svojih 36 računa je Bog simultanog igranja!

WoW, just WoW!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli moj život su me pilali kako muški rod ne može multitaskat, odnosno, ne može obavljati dvije ili više radnji istovremeno (simultano disanje i češanje muda se ne računa, koliko god pokušavao objasniti težinu izvedbe takvih radnji).Takva mogućnost se uglavnom pripisivala ženskom rodu. Žene su te koje bez problema mogu raditi više stvari odjednom sa koliko-toliko zadovoljavajućim ishodom dok muški ne mogu bez da zeznu nešto od tih stvari.

U redu, ja sam takva osoba. Multitasking i simultano obavljanje čak i trivijalnih stvari može biti problem osim ako tu iste radnje ne obavim toliko puta da ih više zatvorenih očiju mogu obaviti. No kakve to veze ima sa ičime? Šta je ovo? Posjet psihijatru i priznanje samom sebi da ne mogu multitaskat? Tako to bome izgleda. Ali jedan igrač WoW-a bi se mogao samo nasmjati mojoj “patnji”. Zašto?

Zato što taj igrač, pod imenom Bradster, nije normalan. Blago rečeno. Jednostavno nije. Zadnji put kada sam provjerio (a to je bilo dosta davno), World of Warcraft je društvena igra i multiplayer zahtjeva… Više igrača? Da, tako je. Više igrača! Ali ne i za Bradstera. On može sve sam! 2 računa? 3? 5??? O ne! 36. Slovima rečeno: trideset i šest! Bradster je složio svoj “man cave” u kojem vrti simultano 36 WoW računa i tako se zapravo solo igra protiv drugih.

Wow36accounts.jpg

Pogledajte to carstvo! Pa da nije mogao bar bolju stolicu nabaviti? A tek račun za struju? Tko zna, možda ovaj setup može minirat 0,001 Bitcoin.

Pa šta su drugi toliko loši?

Vjerojatno nisu, ali teško je složiti ekipu za dobar raid. Da bi izbjegao tlaku natezanja s drugima, Bradster je radije odlučio spojiti 11 PC-a i strubiti barem 6000$ u 36 godišnjih pretplata. Kome normalnom bi se dalo izbaciti toliko novaca na igranje? Očito njemu bi jer mu novac navodno ne predstavlja problem pošto je broker. Pomislili bi ste da se radi samo o ultra ekstremnom primjeru podrumskog obitavatelja koji nikada neće vidjeti kako zrake sunca obasjavaju njegovo prištavo lice. Ili je opis prilično stereotipan i zaslužuje lansiranje natrag u devedesete? Moguće.

Bradster to nije, već je odrastao i oženjen čovjek. Svaka čast ženi koja to trpi ili podržava. Mene bi moja objesila za muda, prodala PC-e i WoW račune te otišla na put oko svijeta sa susjedom koji joj je prečesto kosio travu dok sam ja bio na poslu.

Kako to funkcionira?

Muiltiboxing. Glavni lik je taj kojime upravlja dok ostali likovi automatski ponavljaju svaki pritisak tipke na tipkovnici. U nekim raidovima i PvP-ima bi mu takav način igranja funkcionirao, iako bi bio predmet kontroverze u stilu “Je li takvo nešto uopće dopustivo?”. Očito je da je. Dovoljno je da su plaćeni računi i koga briga.

Samo što takav igrač koji očito nije timski, nije baš ni oličenje osobnosti po pitanju gubljenja. Prema svjedočanstvima drugih igrača koji be borili s njime (nosio je ime PreparedWoW), kada god bi od nekoga izgubio, svakoga bi reportao. A kako se radi o multiboxu, ako ga ubijete, dobijete odjednom 36 prijava. Možete misliti kakvo je tek to zagušenje.

Moj osobni maksimalni doseg je bilo igranje 4 korisnička računa na Facebooku u jednoj pasivnoj igri. I to mi je bilo previše. Nakon par mjeseci kad sam svemu tome rekao dosta, odjednom sam skužio kako je život lijep i kako imam dosta slobodnog vremena. 36 WoW računa je već nešto što bi okarakterizirao kao gadnu ovisnost za koju treba kliničko liječenje. A opet, možda sam ja prestrog. Ako to Bradstera zabavlja, tko sam ja da mu sudim (a i ostali)?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano