Vijesti

Overwatch iznenađujuće dobio nagradu za igru godine, Dishonored 2 ispred Uncharteda 4 za najbolju akcijsku avanturu

Još jedne zanimljive, ujedno i kontroverzne nagrade su iza nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasluženo ili ne? Overwatch je osvojio prestižnu nagradu igre godine prema Game Awardsima. Igra je prodana u preko 20 milijuna primjeraka u manje od šest mjeseci od kad je izdana, što je svakako izniman rezultat za jedan novi IP. Dovoljan prilog o izvrsnosti igre govori i naša recenzija, gdje je naš Tzereen igri dodijelio 91/100. No u godini kad smo dobili jedan Uncharted 4, Deus Ex: Mankind Divided,DOOM, Gears of War 4, izbor za igru godine koji je pao na Overwatch je svakako i kontroverzan. Ali zaista ne možemo reći i nezaslužen, barem ne kada vidimo rezultate.

Kod ostalih nagrada je također briljirao Blizzard sa svojim Overwatchom. Tako je Blizzard osvojio nagradu za najboljeg developera, dok je sama igra još osvojila nagradu za najbolju multiplayer igru, kao i za najbolju e-sports igru. Gubitnikom Game Awardsa definitivno možemo proglasiti Uncharted 4, pošto nije osvojio niti jednu od dvije najanticipiranije nagrade – onu za igru godine, te onu za akcijsku avanturu koja je pripala Dishonored 2. Ipak, Uncharted 4 je osvojio nagradu za najbolju priču, dok je Nolan North osvojio nagradu za najbolji glumački performans kao Nathan Drake.

Ikona_industrije_Hideo_Kojima.jpg

Ikona industrije – Hideo Kojima!

The Witcher 3: Wild Hunt: Blood and Wine je osvojio nagradu za najbolji RPG, dok je DOOM pobrao nagradu za najbolju akcijsku igru. Nismo ni sumnjali, novom Civilizationu je pripala nagrada za najbolju strategiju, Pokemon GO je osvojio nagradu za najbolju obiteljsku igru (??), dok je INSIDE igra s najboljom umjetničkom direkcijom. Ipak, nama možda i najzanimljivija nagrada je ona koju je primio Hideo Kojima za ikonu industrije, koji se pak zahvalio novim petminutnim trailerom za Death Stranding.

Ostale pobjednike možete pronaći na The Game Awards službenim stranicama. Također, znamo da su vam puno važnije FFA nagrade za igre godine, stoga nam je zadovoljstvo priopćiti vam da će FFA Awards 2016 započeti uskoro i svi ćete imati prilike sudjelovati u izboru. 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano