Vijesti

PS Vita je i službeno “umrla”

Sad je i službeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još prije 2 tjedna najavili smo da će Sony uskoro ugasiti produkciju Vite u Japanu što znači definitivni kraj za ovu prijenosnu konzolu, a to “uskoro” je zaista došlo jako brzo. Sony je jučer objavio da su ventili zatvoreni, mašine ugašene i to je to. Vite više nema, a tko zna hoće li se i kad PlayStation ponovno upustiti u izdavanje ručne konzole.

PSP je bio prilično veliki uspjeh, ali PS Vita iako je bila jedna od najnaprednijih prijenosnih konzola, nikad nije postigla veći uspjeh. Konzola je lansirana u Japanu 2011. godine, a u 2012. došla je na ostala tržišta. Procjene kažu da se PS Vita prodala u 15-16 milijuna komada što je prilično velik podbačaj. 

https://www.youtube.com/watch?v=RIaJHh60hQY

Vita nikad nije ni blizu uspjela se približiti rezultatima Nintendovih prijenosnih konzola, ne zbog kvalitete, nego jer nikad nije zapravo dobila pravu podršku od samog PlayStationa. Konzola je tehnički gledano bila ispred svog vremena i konkurencije, ali nikad nije imala potporu u smislu first party igara koju je zaslužila.

Sony u planu nema izdati novu prijenosnu konuolu već će resurse uložiti u VR koji je prema mnogima bitan dio budućnosti igara.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano