Vijesti

PS5 dolazi, dosta je bilo nadogradnji i revizija “četvorke”!

Zadnje dvije generacije konzola slušamo kako klasične konzole i ciklusi izlaska svakih 5-6 godina polako odumiru i da će se sve preseliti u digitalnu prodaju, ali očito u Sonyju misle drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedoci smo međugeneracijskih osvježenja konzola i nadogradnji (PS4 Pro i nadolazeći Xbox One X), ali klasične konzole neće još barem iduću generaciju odumrijeti. U nedavnom intervju je sam šef SCEA, Shawn Layden, potvrdio da izlazi PlayStation 5 i da je PS4 Pro zadnja nadogradnja na PS4 koji će mlađeg brata vjerojatno dobiti negdje krajem 2018. godine ili vjerojatnije tijekom 2019. godine. Svakako ima smisla što se Sony neće odreći klasičnih “generacijskih” konzola kada znamo da se PS4 prodaje kao lud. Trenutno je u svijetu prodano oko 60 milijuna PS4 konzola, dok je Xbox trenutno na brojci od 36 milijuna prodanih konzola. Sony još uvijek puno više prodaje “običnu” PS4 konzolu nego PS4 Pro. Na svaka 3 obična PS4 proda se jedan PS4 Pro.

Vidjet ćemo kako će Microsoft proći sa svojim međugeneracijskim osvježenjem, Xboxom One X. Nintendo se ne zamara time. Switch se i dalje prodaje kao lud, a sam Nintendo tvrdi da još nema potrebe za forsiranjem 4K konzola jer jednostavno premalo ljudi posjeduje 4K ekrane. Također se postavlja pitanje koliko bi mogao koštati PS5 koji će, vjerujemo, biti puno jači od Xbox One X konzole koja će koštati $499. Tko zna, možda nam već idući E3 priušti teaser za PlayStation 5. 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano