Vijesti

R.I.P. PlayStation Vita

Polako Vita odlazi u povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PlayStation u zadnjih nekoliko godina nije imao puno promašaja, ali za Vitu možemo reći da je na kraju kad pogledamo kompletnu sliku bio promašaj. U prodajnom smislu. U svakom drugom smislu PlayStation Vita je odlična prijenosna konzola koju je iskreno sam PlayStation “ubio.”

Sony je nije volio

Da, nije sokol nego Sony. PlayStation Vita izašla je u Japanu krajem 2011. godine, a Sony je jučer obznanio da je došao kraj konzoli u Japanu, a to znači vrlo brzo i na drugim tržištima. Ako ćemo gledati Sonyjevu praksu iz prošlosti, PS Vitu očekuje maksimalno još 2 mjeseca života, a onda će produkcija biti kompletno stopirana.

PS Vita nikad nije ni blizu došla prodajnim rezultatima PSP-a. Procjene kažu da se PS Vita prodala između 15-16 milijuna komada što nije niti blizu dovoljno dobar rezultat. Najveći problem PS Vite je bio nemar od samog PlayStationa jer konzola nikad nije imala pravu podršku po pitanju novih AAA igara.

Nedostajalo je originalnih igara koje su rađene samo za PS Vitu. Mala konzola bila je prepuna raznih portova, dok je s druge strane Nintendo radio sasvim suprotne stvari. Nintendo je sa svojim prijenosnim konzolama jednostavno progutao PS Vitu. Najbolje ocijenjena PS Vita igra je Persona 4 Golden još iz 2012. godine.

Čitavu listu najboljih PS Vita igara možete pronaći ovdje. PS Viti kažemo zbogom i doviđenja do novih pobjeda i prijenosnih konzola. 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano