Vijesti

Sonyjevu neobjašnjivo čudnu E3 prezentaciju spasile su dugoočekivane ekskluzive

Ovo je sve što ste propustili s noćašnje Sonyjeve E3 prezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Microsoftove E3 run’n’gun prezentacije u kojoj su prikazali rekordnih 50 igara, od kojih su većina veliki mutliplatformki hitovi drugih izdavača, totalno smo smanjili očekivanja za Sonyjevu E3 konferenciju. Znali smo da Sony ima svoje jake ekskluzive, što je uz nekoliko iznenađenja trebalo biti dovoljno da zadovolji svačiji apetit.

Međutim, dogodilo se nešto užasno čudno i neobično. Cijela konferencija je započela u nekakvom šatoru u drugačijem okruženju od onog kojeg smo naviknuli gledati kod E3 prezentacija. Cijeli događaj otvorio je skladatelj TLoU 2 glazbe Gustavo Santaolalla koji je svirao nekih 5 minuta, što je bilo lijepo, ali totalno nepotrebno kod ovakvog događaja. Kad je konačno završio, započelo je ono za što smo se probudili u 3 ujutro – The Last of Us Part 2 prikaz.

U nastavku pronađite sve bitno s noćašnje Sonyjeve E3 konferencije, dok ćete klikom na poveznice pronaći više informacija u posebnim člancima o svim igrama koje su najavljene. Please enjoy.

Ellie u zagrljaju svoje “prijateljice”, prije nego što je započelo strastveno ljubljenje.

Prikaz je započeo iznenađujućom gay romansom najdraže nam Ellie i njezine prijateljice Nine, da bi se zatim dogodio skok u budućnost gdje je prikazano 5 minuta gameplaya u ulozi pomahnitale i brutalne Ellie. Trailer pogledajte i više informacija o svemu čitajte u posebnom članku ovdje.

Super, odlično, nije moglo bolje! Zadovoljstvo svih nas koji smo zajedno gledali konferenciju bilo je na maksimumu. Da bi zatim Sony neobjašnjivo ubio konferenciju. Slika se prebacila u neki omanji studio, gdje su neki ljudi 15 minuta pričali o većini totalno nebitnim i nama nezanimljivim korporativnim stvarima. Tih 15 minuta ekipa iz Sonyja je cijelu publiku iz šatora transferirala u pravu dvoranu, dostojnu E3 prezentacije.

Sad kad su se svi smjestili na svoja nova mjesta u modernoj dvorani, sve je bilo spremno za objavu dolaska Call of Duty: Black Ops 3 nastavka iz 2015. godine na PlayStation Plus. Black Ops 3 tako je već sad dostupan besplatno svim PlayStation Plus pretplatnicima što je lijepo od Sonyja i Activisiona.

Nakon toga je prikazano par nezanimljivih kraćih trailera Destinyja 2, Tetris igre, a naše strpljenje je polako dolazilo kraju. Jer prošlo je 40 minuta od početka prezentacije, na kojoj smo do tad odgledali tek 12 minuta The Last of Us prikaza.

Onda je počelo nešto ozbiljnije. Dobili smo prikaz Remedyjevog tanajstvenog P7 projekta. Control je njihova nova pucačina koja izgleda bolesno dobro umotana u sad već prepoznatljivu “remedijevsku” atmosferu.

A onda, još veće iznenađenje, prikazan je Resident Evil 2 remake koji izgleda bolesno dobro u istom pokretaču koji pogoni i jučer najavljeni Devil May Cry 5. Publika je u ekstazi i čuju se ovacije kakve nije dobio ni The Last of Us prikaz.

sviraj-misko.jpg

Konačno je došlo vrijeme za još jednu igru koju smo svi čekali – Sucker Punchov prvi prikaz Ghost of Tsushima, kojem je pak prethodilo, ponovno totalno nepotrebno, nekoliko minuta sviranja flaute nekog umjetnika obučenog u tradicionalnu japansku odjeću. Ghost of Tsushima je zatim dobio impresivan gameplay prikaz gdje se Sucker Punch iskazao jednom od grafički najdojmljivijih igara ove generacije konzola.

Krenuo je i prikaz Kojiminog Death Strandinga koji je još jednom oduševio i dokazao da danas ne postoji ni u planu atmosferičnija i misterioznija igra od ove , međutim, po prvi put prikazane gameplay sekvence nisu oduševile. Naime, od gameplaya nismo vidjeli ništa osim hodanja i nošenja određenih kutija glavnog protagonista Sama Bridgesa (Norman Reedus).

Nastavilo se u fantastičnom tonu s gameplay prikazom nadolazeće Spider-Man igre Insomniac studija koja će sigurno oduševiti sve obožavatelje, kako Spideyja tako i Marvela, a vjerujemo kako će ovog ljeta igra pronaći svoje igrače i u široj publici.

Cijela konferencija je završena iznenađujućim prikazom novog NiOha, koji je ipak dobio samo teaser. Ipak, dovoljan da nas sve napali.

I to je bilo to. Valja još napomenuti kako je između svakog novog prikaza igre Sony servirao nekakve nekoliko-sekundne isječke iz Media Moleculovog Dreamsa, međutim, ništa to nije bilo smisleno ni povezano. Što je prilično čudno jer igra bi trebala izaći ove godine i čekali smo neki konkretan prikaz kampanje. Također, ništa nije prikazano ni od Days Gonea koji stiže početkom iduće godine i koji bi trebao biti u Sonyjevom fokusu.

Bila je ovo prilično čudna i mršava konferencija Sonyja, koji osim remakea Resident Evila 2 nije isporučio ništa novog osim onog što su i najavili prije konferencije. To je totalna suprotnost onom Sonyju kojeg smo naviknuli gledati posljednjih 5-6 godina zbog čega je PlayStation 4 i preuzeo primat pred Microsoftovim Xboxom One. Šteta.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano