Vijesti

Stručnjaci su odlučili: Horizon Zero Dawn tehnički je najimpresivnija igra 2017. godine

Među sedam tehničkih najimpresivnijih igara pronašlo se i pokoje iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa iza Digital Foundry profilirala se u gaming inudustriji kao relevantna za tehničke analize novih konzola i igara. Tako je i Microsoft odlučio upravo preko njihove platforme prezentirati najmoćniju konzolu današnjice – Xbox One X, pa smo upravo preko njih saznali prve tehničke detalje o Xbox zvijerki.

Tko je onda relevantniji za poredati sve te igre u 2017. godini prema tehničkim dostugnućima? Naravno, nema relevantnijeg od DF-a.

Digital Foundryjevci su tako odabrali 7 igara koje su se, prema njihovim analizama, istaknule iznad svih ostalih igara. Na prva tri mjesta su se našli, redom, Horizon Zero Dawn, Assassin’s Creed Origins i The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Zasluženi pobjednici i poneko iznenađenje

Svatko tko je ikad zaigrao Horizon Zero Dawn biti će mu jasno zašto je ta igra na prvom mjestu. Veliki otvoreni svijet, bitno raznolikiji i detaljniji od ostalih igara, impresivno osvjetljenje i savršena stabilnost igre na PS4 kao i na PS4 Pro priskrbili su laskavu titulu ekipi iz Guerilla Gamesa. Assassin’s Creed Origins također je zasluženo tu gdje jest, jer posebice nakon svih dosad izašlih nadogradnji, radi se o tehnički impresivnoj igri. Isto tako, nova Zelda da se pronašla na bilo koja od prva tri mjesta, vjerujemo da nebi bilo nezasluženo, jer takav otvoreni svijet s količinom interaktivnih objekata, realnim osvjetljenjem, a sve to upakirano na prijenosnoj konzoli, ne zaslužuje ništa drugo nego poštovanje.

Na četvrtom mjestu pronašao se relativno nepoznati Claybook – Second Order s impresivnom fizikom objekata, posebice vode. Peti je Gravity Rush 2 – Project Siren sa svojom destrukcijom i fizikom većine predmeta u igri. Šesti je The Surge koji se unatoč impresivnim detaljima prikazuje u 4K i stabilnih 60 fps-a na Xbox One X i PS4 Pro, a sve to upakirano u samo 6GB. Sedma tehnički najimpresivnija igra u 2017. godini je Nex Machina, a dovoljno je samo pogledati 5 sekunda gameplayja na Youtubeu kako biste shvatili i zašto.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano