Vijesti

The Game Awards nominacije pokazale su – PlayStation jednostavno je najbolje mjesto za igranje

Sony i PlayStation opet imaju fantastičnu godinu što potvrđuje daleko najveći broj nominacija koje nose PlayStation ekskluzive!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah ću se ograditi i reći da nisam nikakav fanboy. Imam Xbox One X i Nintendo Switch koje obožavam igrati. Pogotovo Xbox One X koji je fantastična konzola koja ima odlične igre. Ne ekskluzive. S druge strane imamo Sony i njegov PlayStation 4 koji jednostavno ovu generaciju razbijaju kvalitetnim naslovima. Zato me osobno i veseli smjer u kojem Microsoft ide. Na Xboxu nećemo imati ekskluzive jer sve igre dolaziti će i na PC, ali to je manje bitno. Bitno je da je Microsoft shvatio da bez ulaganja u svoje first party studije nema sreće. Microsoft sada pod sobom ima respektabilan broj studija (tekst u linku) koji će svoj talent pokazati na idućoj generaciji konzola. Ovo je pri kraju. 

Jak Microsoft znači i bolji PlayStation

Konkurencija je često dobra stvar. Zamislite svijet u kojem PlayStation nema konkurencije? Ili bilo koja firma danas? Ovako, jaki Microsoft gura PlayStation naprijed. Jaki Nintendo gura i jedne i druge. Shvaćate poantu. Već sada se jako veselim idućoj generaciji konzola jer mislim da će do sada biti najbolja u smislu kvalitete naslova, iako će biti teško nadmašiti igre koje smo dobili u eri PlayStationa 4/Xboxa One/Switcha. I ove godine PlayStation se jednostavno ističe među ostatkom družine. Iako Nintendov SSMB izlazi krajem godine i ne ulazi u ovogodišnje nominacije, kada pogledate koliko nominacija i u kojim kategorijama PlayStation ima nominirane jasno je da je (barem za sada) kako kaže njihov slogan – “The Best Place To Play”.

OVAKO JE SVE POČELO PRIJE 5 GODINA

https://www.youtube.com/watch?v=jQvggeBG-KE

PlayStation 4 trenutno je četvrta najprodavanija konzola svih vremena i mogla bi zasjesti na drugo mjesto iza PlayStationa 2. Sony drži i tu primat uz iznimku Wii-a koji znamo da se isto prodao u gotovo 102 milijuna primjeraka. Nominacije za sve moguće kategorije u svijetu igara došle su jučer, a kompanija čiji naslovi dominiraju nominacijama je naravno Sony. Ako bacite pogled na listu vidjet ćete da su njihove igre nominirane u čak 9 kategorija. Spider-Man i God of War nominirani su u kategorijama: Best Game Direction (najbolja režija), Best Narrative (najbolja priča), Best Art Direction (najbolja art direkcija), Best Score/Music, Best Audio Design, Best Performance (najbolji glumci), Best Action/Adventure Game, i u najbitnijoj kategoriji –  Game of the Year (kandidat za igru godine).

Detroit: Become Human nominiran je u kategorijama: Best Game Direction (najbolja režija), Best Performance (najbolji glumci) i Best Narrative (najbolja priča). Astro Bot Rescue Mission, Firewall Zero Hour, te Tetris Effect nominirani su u kategoriji: Best VR/AR Game. Jedino tko može pomrsiti račune Sonyjevim naslovima je Rockstar i njegov Red Dead Redemption II. Ostatak ekipe zaista mora još puno raditi. 2019. godina mogla bi biti i luđa za PlayStation jer izlazi The Last of Us II – igra za koju mnogi tvrde da će obilježiti ovu generaciju konzola. Budućnost je svijetla i za Sony i za nas kao igrače. 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano