Vijesti

Ubisoftovci optužuju Naughty Dog za lopovluk

U novom traileru za Uncharted 4 navodno postoji velika sličnost jedne slike s onom konceptualnom iz Ubisoftove igre Assassin’s Creed 4: Black Flag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo identičnu sličnost učio je zaposlenik Ubisoft Montreala Azaïzia Aymar, koji je inače glavni odgovorni za sadržaje u Assassin’s Creed serijalu. Aymar je napisao Naughty Dogu: „I get the “thief” title now (shvaćam zašto ste stavili riječ lopov u naslov svoje igre)!“

Alex Hutchinson, kreativni direktor u Ubisoft Montrealu je još poručio Jonathanu Cooperu (animator u Naughty Dogu) preko Twittera: „Doing your own concept art is twice the work (rad na vlastitim konceptualnim slikama je dvostruki posao)?“

Sporna slika se nalazi na 1:36 unutar trailera. Stavljamo ih ovdje. Jesu li u Naughty Dogu zaista odlučili postati piratima, slobodno usporedite i sami.

jpg2

Slika iz trailera za Uncharted 4

jpg

Sporna konceptualna slika iz Assassin’s Creed IV: Black Flag.

NADOPUNA VIJESTI (24. 2. u 21:57)

Sony je izdao priopćenje u kojem priznaju i ističu kako su napravili grešku zbog koje žale. Trailer je u međuvremenu prepravljen kako više ne bi imao spornu sliku. Sony se iskreno ispričava Ubisoftu i Assassin’s Creed timu, originalnom umjetniku koji je napravio konceptualnu sliku i fanovima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano