Vijesti

Xbox u Hrvatskoj nije mrtav; imamo igrača koji je u 1% najboljih igrača na svijetu po broju achievementa!

Xbox zajednica je aktivna i snažna, a ovo je članak o njima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su konzole u pitanju, PlayStation je definitivno vodeća platforma na ovim prostorima. Xbox i Nintendo po broju igrača nisu mu ni blizu. Razlog tome je prvenstveno u tradiciji igranja, a ništa manje važno nije ni to što obje platforme nisu službeno podržane u Hrvatskoj, za razliku od PlayStationa i Sonyja koji je dostupan kroz svoje predstavništvo.

Tako je i nama kao portalu prilično teško doći do stabilnog kontakta s Microsoftom ili Nintendom pa imamo i manje sadržaja vezano za te dvije platforme, što se prvenstveno odnosi na recenzije, ali trudimo se. Međutim, sad se osvrćemo na Xbox zajednicu na ovim prostorima, koja je u usporedbi s PlayStation 4 igračima malena, ali ona je bez obzira na to izuzetno aktivna i snažna.

Imamo igrača među 1% po Gamescoreu

Pa tako imamo i igrača iz Hrvatske koji je među najboljih 1% članova prema Achievements Gamescoreu u cijelom svijetu! Gamertag mu je Igneus Darkside i to je potvrdila TrueAchievements.com stranica koja prati realnu vrijednost achievementa i koju službeno podržava sam Microsoft. Igneus Darkside rangiran je na 1384. mjestu na svijetu s preko 500,000 TA scorea. To je uistinu strašan jubilej, stoga smo stupili u kontakt s Igneusom, koji je usput rečeno i član našeg foruma, doduše neaktivan, ali nadamo se da će se i to promijeniti.

“Sve osvojeno legit, bez korištenja nedopuštenih sredstva ili piratskih igara” kaže Igneus te nadodaje da mu je za ovaj pothvat bilo potrebno osam i pol godina igranja, točno 350 pokrenutih igara, od kojih je 244 u potpunosti završeno (osvojeni svi achievementi), a sve to dovodi do visokog postotka dovršenosti igara od 93,8%.

Pogled na True Achievements ljestvicu igrača pokazuje da je tamo aktivno preko 120 domaćih igrača svih godina i spolova. Također, u grupi Croatian Gamers na Xbox Liveu ima preko 180 aktivnih domaćih igrača. Radi se o najvećoj takvoj grupi na ovim prostorima pa ako ste Xbox igrač, svakako vas pozivamo da se pridružite istoj.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano