Avengers Infinity W...
 

Avengers Infinity War (SPOILERI!!)  

Stranica 1 / 6
 

Brijac
1278 XP-a
Rank: 8
Član: prije 4 godine
Objave: 2266
27. travnja 2018. 2:33  

IMDB link: https://www.imdb.com/title/tt4154756/

Vjerujem da ima dosta mišljenja i teorija o samom filmu i kraju filma pa evo da imamo jedan topik za razgovor o filmu gdje možemo slobodno pisati sve spoilere.

Najrealnije je da će se dogoditi ovo što je kolega Shooter napisao, a to je da će vratiti vrijeme i da će svi preživjet. Naravno neki će možda umrijeti u tom procesu, ali opet realno i njih se može spasiti istim procesom pa se slažem s kolegom da je time stone overpowered. Ako će i biti ovako, tko će vratiti vrijeme, tko može upravljati Time stoneom? Wong? Mordo koji je prikazan u post-credit sceni Dr. Strange filma i onda nestao?

Pod pretpostavkom da je ovaj outcome taj jedini pravi koji je Strange spominjao, nije mi jasno kako bolji outcome ne bi bio da su mu skinuli Gauntlet.

Ima li išta ikakve veze s Captain Marvel, kakve ona moći ima?

Pa evo ako imate još kakvih teorija, pitanja ili komentara slobodno pišite 🙂


Citiraj
Blade
5 XP-a
Rank: 1
Član: prije 4 godine
Objave: 2730
27. travnja 2018. 3:06  

Mislim da se neće raditi o time travelu već da su svi oni koji su umrli nakon snapa zarobljeni u alternativnoj dimenziji tj. unutar souls kamena.

Zanimljivo je da su živi preostali samo originalni Avengersi +  Rhodey, Nebula i Rocket, te vjerojatno Ant-Man, Wasp i Wong. Originalni broj Avengersa je 6 kao što je i broj kamenja, a ukupan broj ovih članova je 12, brojka koja se ponavlja u nekoliko filmova (Star-Lord kada kaže da ima 12% plana, Tony kada kaže u Avengersima Pepper da možr preuzeti 12% zasluge za izgradnju Stark Towera, Quicksilver kada kaže da je 12 minuta stariji od Scarlet Witch) i možda tu treba tražiti neku simboliku.

Što se time travela tiče, mislim da je jedini način kroz time stone, ali on je kod Thanosa i ne vidim kako mu mogu uzeti samo jedan kamen iz ruke, a i poprilično sam siguran da bi ostalih 5 negirali moć jednoga. Moja osobna teorija je da će koristiti Quantum realm koji je uveden u Ant-Manu da uđu u alternativni univerzum u kojem se nalaze svi likovi mrtvi od snapa prstiju, i da zbog toga sada dobivamo drugi nastavak Ant-Mana te Captain Marvel da nas upoznaju s tim pojmom. Uvjeren sam 100% da će u Ant-Manu ići na spašavanje Janet van Dyne iz tog realma, dok oko Capt. Marvela nemam nekih nagađanja. Feige je rekao da je ona najjači lik kojeg uvode u priču i biti će zanimljivo vidjeti kako će je povezati te objasniti gdje je bila s obzirom da se film odvija u 90ima.

Centralnu ulogu u Avengersima 4 bi doduše morao imat Tony jer je očito da je ona 1 šansa koju je Strange vidio ta gdje Tony ostaje živ. Russo braća su izjavila prilikom jednog intervjua gdje su pričali o slikama koje su procurile online (scene se odvijaju u New Yorku za vrijeme borbe iz Avengersa 1) da su ljudi zaboravili na važan dio tehnologije korišten u Civil Waru, a radi se o Tonyevom BARF-u s početka filma. Smrdi mi na to da će rekreirati događaje toga dana i da će tražiti nešto što su propustili vidjeti da im pomogne u borbi. Pročitao sam i jedan scenarij koji je jedan fan napisao da ga želi, a taj je da Tony žrtvuje Captaina na litici gdje se dobiva Soul stone što je intrigantna ideja.

Sve u svemu, mislim da neće ići na čisti i jednostavni time travel nego na kompleksnu verziju putovanja kroz realmove nakon koje će se osjetiti jake posljedice gdje će se žrtvovati originalna ekipa na ovaj ili onaj način da izbavi novajlije. Svi oni koji su živi su ustvari najnesigurniji.

Sama činjenica da je Tony ključan za daljnji razvoj je sjajna za njegov story arc. Jebali su ga za Ultrona, živi sa ptsp-om, sarkazam mu je glavni obrambeni mehanizam, The Futurist mu se rugao Hawkeye, i sada dolazi vrijeme da pokaže kako je stvarno htio dobro, kako mu je stvarno stalo do njih (što je u ovom filmu vidljivije nego ikad) i kako će sada dokazati da je cijelo vrijeme bio upravu.

Ono čemu se iskreno nadam je to da Capt. Marvel stvarno ne bude pretjerano ključna za rješenje jer je ona overpowered do pakla. Pričali su da će je možda precrtati kompletnom kakva je u stripovima što je za ovaj universe stvarno ultra jako. Mora imati neku ulogu, al ne želim da lik koji je uveden nakon jednog filma samo uleti i spasi stvar. Čak bi radije i time travel progutao.

Eh da, mislim da će Hawkeye imati strašno važnu ulogu i predviđam da će preuzeti svoju Ronin personu iz stripa nakon što vidi kako mu se žena i djeca pretvaraju u prah.

Također od onih mrtvih mrtvih možda Gamoru vrate ako se Nebula žrtvuje što bi bio savršen arc za nju. Poništava ono što je njen otac napravio i odnosi pobjedu.

Sve su ovo divlje spekulacije i treba imati na umu da su iste ovakve spekulacije za Infinity War bile potpuno krive, ali kad već pričamo, eto.

Što se samog filma tiče, Loki, Gamora, Vision, Spidey i Groot smrti su bile stvarno teške i za pretpostavit je da se prvih troje ne vraća. RED SKULL SCENA JE BILA SVE, to me uhvatilo potpuno nespremnog i skoro sam se zagrcnuo u tom trenutku.

Thor je sad ultra moćan, djeluje na sebe iz stripova što je suludo jako i žao mi je ako će Avengersi bit njegov posljednji film jer ovo otvara brojne cosmic mogućnosti.

Iron Manov novi nanosuit je perverzija i isto strašno moćan (također kao u stripovima), te se super držao u borbi s Thanosom.

Rocket i Bucky su duo za koji nikada nisam znao da ga želim na velikom platnu, a Thor, Rocket i Groot su predobar trio.

Glupi Star-Lord sjebao sve, ali dobro su to odradili jer je reagirao na Thanosa koji priča o Gamori kao na Ega kad mu priča o majci. Zaboravio je doduše da više nije Celestial.


OdgovoriCitiraj
tajger
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 216
27. travnja 2018. 3:25  

Pa ja sam bacio predikšn da će Squirrel Girl spasiti situaciju, ali eto tu smo gdje jesmo.

Nego, za ozbiljno, Cap bi mogao vrlo lako biti taj koji će poraziti Thanosa (iako mislim da će svatko imati jedan part u tome), već su bacili foreshadow u Ultronu kad je pomaknuo Mjolnira malo i sada kad je golim rukama držao Thanosa za rukavicu koju sekundu. Možda bude obukao Gauntlet i držao Mjolnir. Who knows?!

Što se tiče Leftovers situacije, moguće je da će se recimo novi Spidey događati na Alternative Earth gdje je Miles Morales Spider-Man. Ili u Raimijevoj trilogiji. Ili je uncle Ben živ. I onda umre 😀


OdgovoriCitiraj
Tuhy
 Tuhy
337 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 2345
27. travnja 2018. 3:31  

Ako će i biti ovako, tko će vratiti vrijeme, tko može upravljati Time stoneom? Wong? Mordo koji je prikazan u post-credit sceni Dr. Strange filma i onda nestao?

Adam Warlock?

S obzirom da je hintan u post creditsima Guardiansa 2, a i s obzirom da je u stripovima on u ustvari uzeo Gauntlet.

Ne znam, meni on nekak vuče kao da bi mogao bit jedan od važnijih likova, "jedini" je problem što ga nema još "službeno" 😀

Što se samog filma tiče, Loki, Gamora, Vision, Spidey i Groot smrti su bile stvarno teške

Loki me ubio u pojam, Gamora ostavila totalno nespremnog, a Spidey scena je premoćna i preemotivna.

Visiona sam očekivao.


OdgovoriCitiraj
Blade
5 XP-a
Rank: 1
Član: prije 4 godine
Objave: 2730
27. travnja 2018. 3:42  

Poprilično sam siguran da je Adam Warlock rezerviran za GotG 3. Nema mi baš nikakvog smisla da u sljedećim Avengersima gledamo njega kako se rađa iz one Sovereign kapsule.

Stripovi koliko god su bitni i koliko god ima precrtanih scena iz njih, su dobrim dijelom već zanemareni. Silver Surfer je također krucijalni dio priče u stripu, cijela motivacija Thanosova je drugačija i mislim da zbog toga možemo zaboraviti i na Warlocka.

Doduše onaj dio di Nebula dobije gauntlet na kraju bi bio toliko neočekivan za prosječnog gledatelja da bih volio to na neki način vidjeti iako sam poprilično siguran da se to neće dogoditi.

P.S. potpisujem ona nadanja da se Gauntlet zajedno s kamenjima uništi nakon filma jer stvarno omogućuje previše  deus ex machina situacija. Zasad je sve to korišteno savršeno i u točno dobro doziranoj mjeri, pa čak i time stone.


OdgovoriCitiraj
Shooter
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 2636
27. travnja 2018. 3:55  

Kažete da su Captain Marvel i taj Adam jači od dosadašnjih heroja? Ne čitam stripove pa me zanima.


OdgovoriCitiraj
Brijac
1278 XP-a
Rank: 8
Član: prije 4 godine
Objave: 2266
27. travnja 2018. 4:04  

Što se uopće dogodilo s Gauntletom kad je puknuo prstima? Skužio sam da se rukavica nekako stisnula i promijenila boju kao da je stara ili pokvarena.


OdgovoriCitiraj
tajger
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 216
27. travnja 2018. 4:27  

Možda je napola iskorištena 😀 Ili je hint za sljedeće Avengerse.

Nego, postoji teorija da će se nešto dogoditi Tony Starku jer se kroz više filmova drži za lijevu ruku kao da je pretrpio traumu na toj ruci ( http://www.dorkly.com/post/85887/marvel-movie-continuity-details-easter-eggs #10). Infinity Gauntlet je za lijevu ruku. Tony možda negdje u budućnosti navuče Gauntlet i uz malo timey-wimey-wibbly-wobbly se objasni zašto se kroz nekoliko filmova u zadnjih 10 godina bacalo hintove na njegovu lijevu ruku.


OdgovoriCitiraj
Blade
5 XP-a
Rank: 1
Član: prije 4 godine
Objave: 2730
27. travnja 2018. 5:00  

Mislim da se drži za lijevu ruku od trenutka kada ga je tenk pogodio u tu ruku u jedinici još u onom početnom armoru i da je to samo dobra continuity fora. Doduše možda i nije i možda ima veze.

Za rukavicu stvarno neznam, moj wild guess bi bio da više ne može iskoristit power brisanja polovice svemira, ali da može koristiti svaki od kamena pojedinačno.

Adam Warlock i Capt. Marvel su suludo jaki i u svojim strip verzijama su jači od bilo čega viđenog do sada od heroja, iako Thor sa Stormbreakerom se zaletio na Thanosa tako da ne mogu točno procjeniti na kojoj su razini u usporedbi s njime. Thor na odinlevel poweru u stripovima je također bolesnoća. Stripovske verzije sva tri lika na tim razinama su jače i od osnovnog pa i od nekih jačih verzija Supermena. No sumnjam da će ići u toliko dalekom pravcu u Marvelu s obzirom na dosadašnje iskustvo jer i Scarlet Witch je u stripovima lik koji ima sposobnost promjeniti realnost čitavog svemira.

Do sada nikada nisu pucali na toliko kozmičke i epske moći heroja, iako je navodno bilo negdje izletilo da će Scarlet u 4. fazi biti "insane powerhouse" čemu se stvarno radujem jer mi je jedan od najdražih likova, a i dalje nije dobila dovoljno vremena da se pokaže full strength. Držanje Thanosa jednom rukom, a razaranje kamena drugom je doduše mali dokaz koji potencijal ona ima.

Bilo kako bilo, nadam se da Marvel nikada neće ući u fazu gdje se realno sve vrti oko jednog lika koji bi mogao solirati poput Supesa.


OdgovoriCitiraj
Tuhy
 Tuhy
337 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 2345
27. travnja 2018. 14:36  

Stripovi koliko god su bitni i koliko god ima precrtanih scena iz njih, su dobrim dijelom već zanemareni

Ma jasno, Adam je samo neki moj wild guess, s obzirom da ga uvode kao lika.

Meni se ovaj smjer čak i više dopada nego dosta stvari iz stripova (bar ono kaj sam čital) i kak sam i rekal, imam puno povjerenja u Feigea i ekipu...ko nebi imal nakon ovog jučer.

Jebeni film mi ne ide iz glave 🙂

Žao mi je Proxime, vidi se da su ju htjeli razraditi, ali nije bilo vremena. Jeben lik, ostaje nada da će ju na neki način vratiti kroz sva ta time lapse čuda koja nam predstoje. Sumnjam, ali eto 🙂


OdgovoriCitiraj
Brijac
1278 XP-a
Rank: 8
Član: prije 4 godine
Objave: 2266
27. travnja 2018. 15:50  

Moram priznat da mi je srce stalo kad sam mislio da će ovaj ubit Tony-a. Žao mi je i ostalih likova koji su samo nestali, posebno Spidey-a koji je jako emotivno otišao, ali na niti jednu "smrt" nisam reagirao kao na rečenicu "I hope they'll remember you" (iako sam to čuo i u traileru) koju je rekao Tony-u prije nego ga je htio dokrajčit.

Sviđa mi se ideja putavanja kroz realmove jer je Strange možda "podesio" Time stone tako da su svi zapravo otišli u drugi realm, no opet mi to izgleda nekako prekompleksno i donosi hrpu novih mogućnosti pa i onoga da se sve vrti u krug.

Također vjerujem da će Tony biti ključan lik u Avengersima 4 za povratak svih ostalih baš zbog toga što ga je Strange htio živog tako da mora biti dio plana, no velika je šansa da će se žrtvovat i umrijet za ostale iako je u originalnim Avengersima izjavio da bi samo prerezao žicu kad mu je Cap rekao da se bori samo za sebe i da nikad ne bi legao na žicu i žrtvovao se da netko drugi pređe preko njega.

Na Warlocka sam skroz zaboravio i tko zna gdje će njega ubacit u svemu tome, a Cap Marvel mi se ne sviđa od kad su je najavili jer ako je naprave kakva ona zapravo je bit će premoćna i stvarno ne znam kako će to izvest, no opet kako sumnjat u njih nakon ovakvog filma.

Scena s Red Skull-om.. WHAT THE FUCKKKKK  😮


OdgovoriCitiraj
renda
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 3166
27. travnja 2018. 16:38  

Meni je najvise zal kaj je Cap imal puno premalo screen timea, tolko da ispada ko neki nebitan lik, ali oke, vjerojatno bude u drugom nastavku vise prostora imal, scene umiranja su bile sokantne i teske, ali poslije te inicijalne nevjerice skuzis da nisu mrtvi i da bude neka caka, Strange je tu kljuc, videl je taj jedan ishod pobjede i samo ide za time


OdgovoriCitiraj
Shooter
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 2636
27. travnja 2018. 16:42  

Capa je definitivno falilo u filmu, pretpostavljam da će on bit među likovima u fokusu u nastavku. I šta se tiče te scene kad je Tony proboden, da, svi oko mene su  trznili, baš sam mislija da je gotov.


OdgovoriCitiraj
renda
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 3166
27. travnja 2018. 16:45  

Ali sam kraj filma dok Thanos sjedne i skuzi da je to to, da je pobjedil je tolko mocna da sam se najezil u tom trenu strasno, lik je savrsen, nema onog klasicnog preseravanja najjaci sam i slicne gluposti, ima cilj i sve bude napravil da ga ispuni, cak mi je najtuznija scena bila s Gamorom, bas sok.


OdgovoriCitiraj
Shooter
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 2636
27. travnja 2018. 16:51  

O Gamori da ni ne govorim. Ona je jedan od likova koji bi mogli ostat mrtvi, a volim je (točnije, volim Zoe). Bit će mi ža ako ostane mrtva, ali na dobar način, neka.


OdgovoriCitiraj
Tuhy
 Tuhy
337 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 2345
27. travnja 2018. 16:52  

Je, presječe te kad probode Tonya. To i sama Spideyeva smrt, kad vidiš po svojoj reakciji koliko ti je stalo do tih likova...jebemti...

Gamoru sam očekivao čim sam vidio da idu zajedno tamo...al čak i više od nje mi je žao Lokija, skoro mi je suze izmamio


OdgovoriCitiraj
renda
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 3166
27. travnja 2018. 17:08  

Ah Loki, gnjida koja ti se uvuce pod kozu, moram priznat da to nisam ocekival uopce.


OdgovoriCitiraj
Blade
5 XP-a
Rank: 1
Član: prije 4 godine
Objave: 2730
27. travnja 2018. 17:18  

Kažu neki koji su gledali drugi put da se Loki kada ga ide probost pojavi u kadru na način da dođe negdje iz off screena u kadar i da je to napravio svaki puta kada je fejkao svoje postojanje negdje ili svoju smrt, ali bilo bi potpuno krivo vratiti ga među žive. Imao je stvarno zanimljiv story arc dug 5 filmova i završio je na kraju tako da je pokušao spasiti brata koliko god ga je putao sjebao.

Za Gamoru i dalje mislim da će izvest nešto s Nebulom, pogotovo jer je umrla u onom soul području. James Gunn je navodno negdje rekao da je GotG 3 fokusiran na nju, no opet, možda je lagao, možda je mislio baš da se vrti oko toga kako nje nema. Uvode Adama Warlocka u Guardianse, a od žena imaju sad samo Mantis. Nema šanse da u diversity hollywoodu guardiansi budu macho ekipa. Ako se Nebula žrtvuje prihvatio bi to kao dobro skrojenu priču za nju.


OdgovoriCitiraj
Tuhy
 Tuhy
337 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 2345
27. travnja 2018. 18:41  

Mrzim ocjene i nikad ih nisam davao niti me je ikad bilo briga za ocjenu neke igre ili filma, niti ih gledam ko neku referencu, al ovo đubre nakon 61000 glasova i dalje drži userscore 9.2 što je za ovakav film brutalno i stvarno mi je drago zbog tog

Neminovno je da će past, pogotovo kad zaredaju butthurt internet trollovi, ali ovo je gušt za vidjet 🙂

https://www.imdb.com/title/tt4154756/?ref_=rvi_tt


OdgovoriCitiraj
Brijac
1278 XP-a
Rank: 8
Član: prije 4 godine
Objave: 2266
27. travnja 2018. 19:57  

Ja sam dao desetku da podržim score 😀


OdgovoriCitiraj
Shooter
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 2636
27. travnja 2018. 22:21  

Ako ostane iznad 9 do ponediljka, cili vikend nakon premijere, teško da će ikako past ispod 8.5. Ako i toliko padne.


OdgovoriCitiraj
Cloud
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 740
28. travnja 2018. 2:04  

Malo prije pogledao film. Sex, doslovno sex. One scene, pogotovo kod Spidija su me skoro rasplakale. Nije zaslužio tako umrijeti. Za neke iskreno nisam očekivao, iznenadili su me, ali onda ostaju glavnih 6 kako ste naveli, jel. Captain Marvel, i ako je uvedu, mislim da će imati veliku ulogu u nastavku i da će se glavna uloga voditi oko nje. Možda sam u krivu... Cap mi je najdraži junak i obožavam ga, i slažem da je dobio malo kadra, jbg. Stark me oduševio, ali najviše Hulk razočarao. Ne znam, ono kukanje, ono odijelo kako da to nazovem, meh...  Sve u svemu, film me držao napetim punim adrenalinom do kraja. Dobro da nisam uzeo Red Bull, mislim da bi eksplodirao. 😀 I ocjenu ovako veliku definitivno zaslužuje. [member=195]Blade[/member] , čitaš li stripove?

I mislim da je meni vrijeme da se bacim malo na stripove.


OdgovoriCitiraj
Brijac
1278 XP-a
Rank: 8
Član: prije 4 godine
Objave: 2266
28. travnja 2018. 2:33  

Kažu neki koji su gledali drugi put da se Loki kada ga ide probost pojavi u kadru na način da dođe negdje iz off screena u kadar i da je to napravio svaki puta kada je fejkao svoje postojanje negdje ili svoju smrt, ali bilo bi potpuno krivo vratiti ga među žive. Imao je stvarno zanimljiv story arc dug 5 filmova i završio je na kraju tako da je pokušao spasiti brata koliko god ga je putao sjebao.

Možeš li to možda malo bolje objasniti, kako to misliš da dođe negdje iz off screena u kadar?

Idem sutra opet gledat pa me baš zanima hoću li primjetit išta.


OdgovoriCitiraj
Cole
 Cole
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 2369
28. travnja 2018. 3:06  

U dva navrata sam htio zaurlat u kinu TOOOOOOOOOOOOO, ali sam se jedva suzdražao da ne eksplodiram xD Najjača scena kad Thor s ovom dvojicom dođe u Wakandu. <33333333333333333333


OdgovoriCitiraj
Shooter
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 2636
28. travnja 2018. 4:38  

Šta ono Thanos kaže Gamori prije nego je baci? Nešto u stilu da već jednom nije napravija šta je triba?

Btw baš sad gledam i MCU je od 2008. zaradija skoro 15 milijardi. Vau.


OdgovoriCitiraj
Stranica 1 / 6