[Istakni] Zadnji film/ovi koje ste pogledali  

Stranica 203 / 205
 

renda
Član: prije 4 godine
Objave: 3179
11/03/2019 4:07 pm  

Captain Marvel- solidno, negdje na razini Antmana, steta, ocekival sam puno vise, trebali su puno prije napravit ovaj film, izgleda pozureno da opravdaju njenu ulogu u nadolazecem Endgame-u, nije los film, ali je ispodprosjecan


OdgovoriCitiraj
gusterko
Član: prije 4 godine
Objave: 362
11/03/2019 4:28 pm  

JOURNAL 64  odličan danski krimić o famoznom q odjelu koji se bavi neriješenim slučajevima iz prošlosti mislim da je ovo treći ili četvrti film u nizu i svaki je bolji od prethodnog ako volite žanr obavezno pogledati  


Kapelica se sviđa
OdgovoriCitiraj
WooddieBone
Član: prije 4 godine
Objave: 3091
13/03/2019 12:44 am  

Evo nakon kaj su mi se malo slegli dojmovi da ostavim par riječi za Captain Marvel.

Ja sam osobno jako uživao u filmu, ali kao poveći fan superhero žanra i kao osoba upoznata sa likom Carol Danvers, iskustvo je vjerojatno dozu veće nego kod ostatka populacije.
Ekipi sa kojom sam gledao se isto jako svidio, ali sigurno ne kao meni.

Sad da se dotaknem onoga čega smo se svi bojali, a to je politika gender equalitya koja je danas na svakom uglu.

Mogu potvrditi da iste u filmu nema. Ako itko drugi kaže da je igdje vidi laže. Čak u Black Panther (gdje je to izvedeno jako suptilno) je real-world politika više izražena nego ovdje.

U filmu postoji jedan ili dva "girl-power" momenta na razini "I am no man" scene iz LOTRa koji su za očekivat i nikako ne ugrožavaju mušku populaciju. Iako sam siguran da postoje oni koji će to iskoristit baš kao argument za pljuvanje po filmu.

Mogu reći da je film odličan primjer baš dobro odrađenog "feminizma" jer nakon odgledanog filma nisam uopće smatrao bitnim to kaj je Cpt. Marvel žena i devetogodišnjak u meni je htio ić iz kina oponašajući njezine photon blastove po ljudima koji bi za osobu u mojim godinama sigurno mislili da ima problema u razvoju ili koji kromosom viška da me vide kak to radim.

Ali pošto ja jesam taj devetogodišnjak u svojoj glavi, uspio sam uvalit jedan photon blast prema grupi ljudi dok niko nije gledao. Bar sam mislo da nije jer se frend krenuo trgat na podu.

Ne bih rekao da je film nešto spektakularno, ali definitivno je gornja trećina Marvel filmova i samo to je nekima dovoljna preporuka, a ako zanemarimo MCU aspekt, film je vrlo dobar sci-fi spektakl. Osobno se divim Marvel Studiosu na world buildingu jer iako sa Cosmic dijelom Marvela imam jako malo dodira, sve te rase i gradovi i planeti i opčenito odnosi između raznih frakcija, prenošenje njihovih običaja i tradicija djeluju kao da se radilo na njima jako dugo i jako puno te daju dojam kao da ulaziš u svijet koji postoji neovisno o radnji filma, a to je uvijek plus kod mene. Black Panther je tu briljirao i drago mi je vidjeti da idu uzlaznom putanjom. Pogotovo kad znam da su mogli jednostavno napravit sve kao Thor, koji do trećeg nastavka nije bio koherentno povezan u širu sliku.

Iznenadio sam se kaj smo neke likove dobili priliku vidjeti u ranijoj varijanti nego kada se prvi puta pojavljuju.
Ne želim spoilati tko se sve pojavljuje, ali za Furya i Coulsona znamo i moram reći da je efekt pomlađivaja apsolutno neprimjetan. Ne znam kak su to izveli, ali jesu. Mislim da Sam Jacksonu nije bilo dobro kad je prvi put vidio film.

Film je nešto ozbiljniji od zadnjih nekoliko MCU filmova, izuzev Infinity Wara i, iako ima klasičnih MCU fora i humora nemaš nikad dojam da je fora izvan out-of-place ili da humor prevladava kao što je nekima zasmetalo u Ragnaroku.

 

Ocjena 7.5/10
Marvel  fan ocjena: 8.5/10


OdgovoriCitiraj
Kapelica
Član: prije 4 godine
Objave: 998
14/03/2019 1:46 am  

Triple Frontier (2019) - 8/10

Netflixov novi film je akcijski triler o grupi ratnih veterana koji odluče opljačkati narkokartel u amazonskoj džungli. Odličan cast, predvođen Oscarom Isaacom i Benom Affleckom, jedan je od jačih pluseva filma koji je više usredotočen na to da vas drži "u momentu" nego što gradi likove ili detaljniji backstory. To je sasvim OK u ovom slučaju jer film vuče na gledanje, ima nekoliko ekspertno snimljenih akcijskih scena i uostalom nije nekakva filozofski orijentirana umjetnina nego čisto žanrovski film snimljen za široku publiku. Srećom, mislim da će malotko biti nezadovoljan ovako solidnim uratkom na gotovo svakoj fronti (pun intended). Ako tražite heist film u štihu Narcosa i sa avanturističkim duhom, ovo je za vas.


ZoNTrA se sviđa
OdgovoriCitiraj
Brijac
Član: prije 4 godine
Objave: 2144
17/03/2019 12:56 pm  

The Mule (2018) - 7/10

https://www.imdb.com/title/tt7959026/

Odličan početak filma, ali mlako pred kraj i sam kraj dosta razočaravajuć. Dosta nelogičnosti pogotovo pred kraj i sam kraj. Unatoč tome, dobar film. Fina doza humora, ali onog pravog, ne forsiranog. Preporuka, ali nemojte puno očekivat.


OdgovoriCitiraj
ZoNTrA
Član: prije 4 godine
Objave: 6229
17/03/2019 9:01 pm  

Opet se nešto pogledalo, pa da nabrzinu napišem:

 

Red Lights (2012) - 7/10

 

Closer (2004) - 7.5/10

"What does your cunt taste like?", "Heaven". Vjerovao sam Portmanici.

 

BlacKkKlansman (2018) - 7/10

Solidan film, ali po meni je Detroit dosta bolji film koji se bavi sličnom temom.

 

Eternal Sunshine of The Spotless Mind (2004) - 8/10

Ovakvi scenariji nam trebaju, ali imam dojam da film nisam cijenio koliko je zaslužio. Budem ga opet jednom pogledao.

Being John Malkovich (1999) - 9.5/10

E ali zato sam ovaj Kaufmanov scenarij cijenio koliko je zaslužio. Ljudi poput njega nam trebaju u Hollywoodu. Da je zadnjih 15-tak minuta filma kao prvih sat i pol (ne kažem da je zadnji bio dio loš, bio je odličan samo ne vrhunska razina kao prethodni dio filma) ovaj  film bi mi bio definitivno TOP 5 filmova svih vremena. Ali i ovako je remek djelo samo takvo koje svatko mora pogledat.

 

Event Horizon (1997) - 6/10

 

Mercury Rising (1998) - 7/10

 

You Were Never Really Here (2017) - 6/10

Nedostajalo mi je radnje, koje gotovo nije bilo u filmu.

 

The Negotiator (1998) - 8/10

Klasični triler iz 90-ih, baš po mom ukusu.

 

Vertigo (1958) - 7/10

Ja sam očekivao nešto drugo, pa sam zato vjerojatno i blago razočaran. Slično kao i Northwest ili kako se već taj Hithcockov film zvao, očekivao sam drugačije trilere.

 

Psycho (1960) - 9/10

Ali zato Psycho rastura, kakva je to filmčina. Radnja, gluma i sam Batesov lik. Fantazija.

 

Joyride (2001) - 6/10

 

Wanted (2008) - 6/10

Dobar film ako ga gledamo kao iz fantasy/SF žanra.

 

Scarface (1983) - 8.5/10

U 70-ima i 80-ima Pacino je bio glavna faca.

 

Insomnia (2002) - 7.5/10

Nemam nekih prevelikih zamjerki  osim kraja, ali Nolan je takav pojam za kvalitetu da mi je ovo u donjem domu kvalitete njegovih filmova.

 

Jaws (1975) - 8/10

Moram priznat da sam ugodno iznenađen, očekivao sam da će ga pojest vrijeme.

 

Ready Player One (2018) - 8/10

E stvarno sam se zabavio uz ovaj film. Mislim da će se svidjeti film svima nama koji volimo igre, filmove, serije i slično. Soundtrack rastura, a posebna pohvala za Shining dio. Tu sam stvarno uživao.

 

Burning (2018) - 8/10

Zna se da sam ovo ljeto imao maraton čitanja Murakamijevih knjiga, ali ova nije bila jedna od njih pa sam ušao u film ne znajući skoro ništa. Slowburn koji je na momente dosta težak, ali vjerujem da nagrađuje višestruko gledanje. Kako je pun metafora, lako mogu zamislit Murakamija da ga je pisao pošto on često voli ostavit čitateljima na maštu da razjasne događaje iz njegovih knjiga.

 


OdgovoriCitiraj
Cole
 Cole
Član: prije 4 godine
Objave: 2375
19/03/2019 10:44 pm  

Captain Marvel

PG-13 | 2h 3min | Action, Adventure, Sci-Fi | 8 March 2019 (USA)

★★★½

Fino odmjeren humor i apsolutno neočekivano slow-paced priča kroz veći dio filma. Brie Larson nisam baš mogao vidjet prije ovog filma, no danas sam se zaljubio. Prekrasna je u filmu. Jako mi se dopada vrijeme radnje i glazba koja se čuje tokom filma; baš mi je nerijetko izmamila veliki osmijeh na lice. Sama kapetanica mi je veći dio filma jako simpatična, no kasnije mislim ipak da su ga pretjerali i da je malo previše OP. Film vrlo zabavan i kao što rekoh odmjere; čak bih se usudio reć da je prepažljiv. U zadnjem djelu filma mi malo neke scene nemaju onu prekrasnoću od koreografija koju Marvel ima zadnjih 15-ak filmova. No dosta je dobar. Ne vjerujem da će previše ljudi razočarati.

Ova tema je mijenjana prije prije 4 mjeseca 3 times od Cole

OdgovoriCitiraj
ZoNTrA
Član: prije 4 godine
Objave: 6229
20/03/2019 6:00 pm  

Sunshine (2007) - 6/10

 

Nevjerojatno je koliki potencijal je ovaj film prosuo. Cisto remek-djelo. Tako bih nazvao prve dvije trecine filma. Kinematografija, glazba, gluma, prica, ma sve vrhunsko. I onda se dogodi ona scena (necu spojlat ali znaju svi koji su gledali) i zadnjih pola sata filma postane obicna smijurija. I nemojte mi krenuti s nekim metaforama i slicnim glupostima. Film se u zadnjih pola sata posrao po svemu sto je dotad radio. Nevjerojatno potracen potencijal.


OdgovoriCitiraj
Brijac
Član: prije 4 godine
Objave: 2144
21/03/2019 12:03 am  

@zontra

Daj me pliz podsjeti o kojoj se sceni radi? Davno sam gledao..


OdgovoriCitiraj
ZoNTrA
Član: prije 4 godine
Objave: 6229
21/03/2019 8:26 am  

Spojleri nemam pojma kak se stavljaju, notifikacije nemam pojma kad dodu, pa evo da znas da sam ti poslao PM.


OdgovoriCitiraj
Blade
Član: prije 4 godine
Objave: 2830
21/03/2019 4:45 pm  

Hah, meni je Sunshine ostao u jako dobrom sjećanju. Morat ću mu se vratit jedan dan.


OdgovoriCitiraj
Brijac
Član: prije 4 godine
Objave: 2144
21/03/2019 10:26 pm  
Objavio/la: ZoNTrA

Spojleri nemam pojma kak se stavljaju, notifikacije nemam pojma kad dodu, pa evo da znas da sam ti poslao PM.

Vidio sam poruku. Sjetio sam se odmah. Užas, ali mi je tad bilo smiješno koliko je bilo glupo.


OdgovoriCitiraj
Kapelica
Član: prije 4 godine
Objave: 998
23/03/2019 9:05 pm  

Dragged Across Concrete (2019) - 9/10

Još jedno vrhunsko ostvarenje S. Craiga Zahlera. Više bude u reci.


OdgovoriCitiraj
ZoNTrA
Član: prije 4 godine
Objave: 6229
23/03/2019 9:35 pm  

Project X (2012) - 8/10

Jest da je film blesav, ali ovo je jedan od najludih i najzabavnijih filmova koje sam gledao. Ima svega; alkohola, sisa, ludaka, genijalnog soundtracka... Sat i pol mi je samo tako proslo. Nemojte mi reci da i vi niste htjeli biti na takvoj jednoj zabavi.

Ova tema je mijenjana prije prije 4 mjeseca od ZoNTrA

OdgovoriCitiraj
Shooter
Član: prije 4 godine
Objave: 2617
23/03/2019 9:58 pm  

Green Book - dobra lagana drama sa simpatičnim trenucima humora i odličnom glumom glavnog dvojca, dosta podsjeća na filmove 90ih i ranih 2000ih. Ne znam da je baš Oscar materijal, ali definitivno vridi pogledat, taman ovako za navečer. 


OdgovoriCitiraj
Zero
 Zero
Član: prije 4 godine
Objave: 5647
24/03/2019 2:43 pm  

Upgrade - 7/10

Čist solidan SF s netipičnim krajem i obratom, ali svidio mi se film.

Spider-Man: Into the Spider-Verse - 9/10

Ne gledam često animirane filmove, ali ovaj je baš top i na najbolji način upotpunjuje Spiderman PS4 igru. 


OdgovoriCitiraj
Kikiller
Član: prije 3 godine
Objave: 598
25/03/2019 7:21 am  

The Mule- gazda Clint Eastwood prvi u svemiru, ostali svi iza. 8/10


Kapelica se sviđa
OdgovoriCitiraj
Kapelica
Član: prije 4 godine
Objave: 998
25/03/2019 11:35 am  

Mirage (2019) - 6/10

Novi film Oriola Paula, redatelja The Invisible Guesta. Ovaj put uzima svoj standardno kompliciran plot i ubacuje element time travela, no iskreno, njegovi prijašnji filmovi su mi bolji. Fali mi mesa i zanimljivih likova, što je bio manji problem u Guestu kojeg je zamaskirala pametno osmišljena priča. Sada kad znam kako funkcioniraju njegovi filmovi niti jedan twist nije ništa specijalno, a kao što sam spomenuo, fali dubine i razrade likova. Vidim da se većini gledatelja film dopada tako da ga se možda može preporučiti, ali s rezervom.


OdgovoriCitiraj
Kikiller
Član: prije 3 godine
Objave: 598
25/03/2019 1:41 pm  

Da, upravo to mi je postao problem kod njega. Inače vrh vrhova, ali mogao bi malo i promijenit premise :/


Kapelica se sviđa
OdgovoriCitiraj
Punisher
Član: prije 4 godine
Objave: 1451
26/03/2019 11:07 am  

Jel pogledao ko Us?


OdgovoriCitiraj
gusterko
Član: prije 4 godine
Objave: 362
26/03/2019 11:19 am  

Pogledao sinoć A Star Is Born i moram priznati da je  jako dobar film, nisam neki emotivac ali me je stvarno pogodio u žicu.  8/10


OdgovoriCitiraj
Shtiri
Član: prije 2 godine
Objave: 730
26/03/2019 1:30 pm  
Objavio/la: Punisher

Jel pogledao ko Us?

Planiram se zaletit ovih dana. Valja?

Kad će nova soulsborne igra, dosadno je.


OdgovoriCitiraj
Punisher
Član: prije 4 godine
Objave: 1451
26/03/2019 1:53 pm  

Ne znam, i ja isto planiram ovaj/sljedeci tjedan sletit. 

Po komentarima je ili briljantan ili uzasan, nema sredine.

Meni je Get Out bio super tak ako je i makar blizu tome ja zadvoljan.


OdgovoriCitiraj
renda
Član: prije 4 godine
Objave: 3179
26/03/2019 1:55 pm  

Dobar je Us, iznenadjujuce zanimljiva premisa, neobican film koji drzi neizvjesnost kroz cijelo trajanje, preporuka.


OdgovoriCitiraj
Shtiri
Član: prije 2 godine
Objave: 730
26/03/2019 2:06 pm  

Da, Get Out mi je bio vrhunski. Mogao bih ga reprizirati.

Kad će nova soulsborne igra, dosadno je.


OdgovoriCitiraj
Stranica 203 / 205