BioShock: Infinite
 

BioShock: Infinite  

Stranica 1 / 2
 

ZoNTrA
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 6208
26. prosinca 2015. 15:22  

Developer: Irrational Games
Publisher: 2K Games
Datum izlaska: 26.3.2013.
Žanr: FPS, akcijska avantura
Platforme: PS3/X360/PC

Infinite is the third installment in the BioShock series, and though it is not immediately part of the storyline of previous BioShock games, it features similar gameplay concepts and themes. Irrational Games and creative director Ken Levine based the game's setting on historical events at the turn of the 20th century, such as the 1893 World's Columbian Exposition, and based the story on the concept of American exceptionalism, while also incorporating influences from more recent events at the time such as the 2011 Occupy movement.

Set in 1912, the game has the protagonist, former Pinkerton agent Booker DeWitt, sent to the floating air city of Columbia to find a young woman, Elizabeth, who has been held captive there for most of her life. Though Booker rescues Elizabeth, the two become involved with the city's warring factions: the nativist and elite Founders that rule Columbia and strive to keep its privileges for White Americans, and the Vox Populi, underground rebels representing the underclass of the city. During this conflict, Booker learns that Elizabeth possesses strange powers to manipulate "Tears" in the space-time continuum that ravage Columbia, and soon discovers her to be central to the city's dark secrets.

The player controls Booker Dewitt throughout the game, eventually working with the AI-controlled Elizabeth. Like previous BioShock games, the player uses a combination of weapons, clothing called Gears that offer unique attributes, and psychokinetic powers granted through Vigors. Elizabeth's powers can also be used to help fight hostile forces. In contrast to the limited spaces of the underwater city of Rapture, the openness of Columbia provides for more dynamic combat, including combat that takes place aboard the city's Sky-Line rollercoaster-like rail system. Downloadable content for the game includes a story-based mission, Burial at Sea, that links Infinite '​s story to that of the original BioShock game.

The game won over 85 pre-release awards for its display at E3 2011, including Best of Show from the Game Critics Awards. At release, BioShock Infinite received critical acclaim, with praise particularly directed at its story, setting, and visual art design. According to review aggregator Metacritic, it was the third-highest rated video game of 2013. Within two months of release, it sold over 3.7 million retail copies, and has since sold more than 11 million copies overall. It won year-end accolades, including Game of the Year from several gaming publications.


Citiraj
Oznake teme
ZoNTrA
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 6208
26. prosinca 2015. 15:25  

Igra i svi DLC-evi su skinuti. Danas bih mogao krenuti, a onda bi lako na odmor mogle ići sve ostale igre. Ako ova igra bude samo 70% dobra kao original, bit ću prezadovoljan. Vjerujem da je priča briljantna kao u originalu.


OdgovoriCitiraj
FicoLegend
Moderator
1707 XP-a
Rank: 9
Član: prije 4 godine
Objave: 5010
26. prosinca 2015. 15:30  

Meni je osobno priča bolja od originala zbog odnosa Bookera i Elizabeth. Puno više dijaloga. Neću ništa više reći osim uživaj 😀


OdgovoriCitiraj
Densetsu
265 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 2273
26. prosinca 2015. 15:47  

Prvi BioShock mi je najbolji BioShock. Infinite mi je bolji od dvojke, jako dobre price i likova, a akcijski segment mi je dinamicniji u odnosu na prethodnike zbog koristenja kuke.


OdgovoriCitiraj
ZoNTrA
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 6208
27. prosinca 2015. 20:57  

Kakav opening :klanjamse
Svjetionik na pocetku me podjsetio na jedinicu, ali ono kad se odjednom stvoris u gradu na nebu :klanjamse
BioShock ima uvjerljivo najbolje uvode u igru koje sam iskusio.


OdgovoriCitiraj
FicoLegend
Moderator
1707 XP-a
Rank: 9
Član: prije 4 godine
Objave: 5010
27. prosinca 2015. 21:07  

Infinite za mene ima uvod kojem za sad pariraju samo MGS V i TLoU.
'5000 feet. 10000 feet. 15000 feet. Hallelujah." 🙂


OdgovoriCitiraj
ZoNTrA
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 6208
28. prosinca 2015. 22:31  

Sky-Lines mi se isto jako svidjaju, danas sam valjda 15 minuta proveo vozeci se po njima. Pogotovo kad preskacem s jednog na drugi i onda pogledam dole u oblake i imas dojam da ces past i onda se uhvatis za Sky-Line. Predobro.


OdgovoriCitiraj
ZoNTrA
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 6208
22. siječnja 2016. 18:15  

Evo završio sam igru. I odmah da kažem na početku ne želim sebe lagat kao što sam dobar dio vremena dok sam igrao radio. Igra je odlična i ništa više. Razočaran? Mrvicu. No zašto bih bio razočaran kad sam dobio odličnu igru. Mislim da sam si najviše sam kriv jer sam imao previsoka očekivanja i užasno jako sam htio da mi ova igra bude savršena kao prvi BioShock (s kojim ću dosta uspoređivat ovu igru u daljnjem tekstu). Svi elementi Infinitea su između dobrih i fantastičnih što daje ukupno odličnu igru. No nažalost svaki taj element zaostaje barem korak i pol za jedinicom. OK, intro ne zaostaje imalo, oba su čisto savršenstvo.
Priča - odlična. Zasigurno i najbolji dio igre i tjerala me da igram dalje no na kraju nakon tog velikog twista moram reći malo previše SF za moj ukus. Onaj twist na kraju još moram malo probavit. Priznajem odličan je, ali kao da mi se neke stvari ne slažu. I kad sam doznao da je Booker

Spoiler
zapravo Comstock
nisam ostao u nevjerici kao u jedinici kad sam doznao da je Atlas
Spoiler
negativac
i kad sam doznao značenje one legendarne "Would you kindly?" rečenice.
Gameplay - i nije se toliko mijenjao od jedinice, napucavanje je gotovo isto, znači solidno. Vigori su odlični, ali su mi plazmidi nešto bolji. Nekad sam se uhvatio da sam popizdio od napucavanja i htio da što prije završi. Nekad jer mi je malo dosadio, nekad jer sam htio što prije otkrit daljni razvoj priče.
Likovi - odnos Elizabeth i Bookera mi je odličan, ali ne npr. kao Joela i Ellie. Koliko su ljudi nahvalili Elizabeth očekivao sam nešto posebno od tog lika. I lik je odličan, ali da je sad nešto posebno i ne bih rekao. Booker je pričljiviji od Jacka, ali ne bih rekao da mi je zbog toga i drži. Jack mi se jednako sviđa jer je užasno mističan i nimalo mi ne smeta što nije izgovorio ništa tokom igre. Atlas/Andrew Ryan > Comstock. I šteta što Handymani nisu iskorišteni dobro kao Big Daddyji.
Setting - Columbia je briljantna, ali sam ponekad izgubio osjećaj da sam u zraku dok sam u Raptureu konstantno imao dojam da sam pod morem. I nedostajalo mi je malo horor atmosfere. Sky-linesi, s druge strane, su genijalni.

OK, da ne duljim više, igra je odlična. Ispada iz teksta da nije ništa posebno, ali kad sam ju usporđivao sa remek djelom igraće industrije. Odigrat će se još jednom sigurno, ali ostaje ipak malo gorak okus u ustima i žal za time što nije jednako dobra kao original.
8/10

P.S.: FicoLegend, nemoj me ubit 😀


OdgovoriCitiraj
ZoNTrA
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 6208
22. siječnja 2016. 18:24  

EDIT: Nvm


OdgovoriCitiraj
FicoLegend
Moderator
1707 XP-a
Rank: 9
Član: prije 4 godine
Objave: 5010
22. siječnja 2016. 19:38  


😀 😀 😀

I slažemo se i ne :roll
Što se gameplay dijela tiče, slažem se, stvarno je znao biti naporan. Pretežno u sredini kada je bio loš omjer priče i gameplaya, a zna biti nestašice municije i sl.
Što se priče pak tiče, nekako se ne mogu oteti dojmu da je možda čak i u redoslijedu igranja. Da pojasnim malo, moj prvi Bioshock je bio upravo Infinite. Trenutak otkad sam ga pokrenuo, igra mi se svidjela i imala je ono nešto. Tim više što sam u to vrijeme gledao Boardwalk Empire pa mi je atmosfera sjela ko budali šamar. 😀
Isto tako priča je imala odličan utjecaj jer je bila razrađena i, ono što nisam očekivao, imala je trajanje. Dosta je duga kampanja što nisam očekivao. Uz to sam dobio odlične dijaloge i razvoj odličnog lika Elizabeth. E sad. Nakon Infinitea sam prešao original i oduševio me gotovo jednako. Prvo gameplayem koji je fenomenalan, a zatim i odličnom pričom. Međutim, priča, koliko god dobra bila, me nije toliko uvukla kao Infinite koji je imao meni osobno, bolju prezentaciju. Unatoč tome, 'Would you kindly?' je potez apsolutnog genijalca, to stvarno priznajem.
Moguće da su igre preslične. Očekujemo istu kvalitetu s nečim novim, no dobijemo nešto što je usprkos kvaliteti, već poznato.
Tako da vjerujem da dosta toga ima u redu igranja igara. A opet, prvi dio nekog dobrog serijala, uvijek se posebno pamti 🙂


OdgovoriCitiraj
ZoNTrA
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 6208
22. siječnja 2016. 19:42  

Ja se jedino nadam da ću jednog dana tako malo švrljat po PS3, vidjet BioShock: Infinite i reći aj da to odigram. I da mi onda bude savršena. Jer ovo je stvarno jedna od rijetkih igara zbog koje stvarno žalim što mi nije bila genijalna. Od nekih sam očekivao puno, nisam dobio očekivano, ali nisam previše žalio. Zbog ovoga je ova igra drugačija i svejedno mi je jako draga i nadam se da ću jednog dana mišljenje promjenit u još pozitivnije.


OdgovoriCitiraj
ThaUrban
1702 XP-a
Rank: 9
Član: prije 4 godine
Objave: 2466
23. siječnja 2016. 23:45  

Koliko ti je vremenski trebalo?


OdgovoriCitiraj
Chono7
2831 XP-a
Rank: 11
Član: prije 4 godine
Objave: 10155
24. siječnja 2016. 0:17  

Od mene čista 6. Nažalost jedan od naslova gdje sam se morao prisiliti da nastavim igranje i završim do kraja. Prosječan gameplay uz dosadno napucavanje, nategnutu priču, likove i stvarno dosadne staze.


OdgovoriCitiraj
viper89
Moderator
426 XP-a
Rank: 4
Član: prije 4 godine
Objave: 13442
24. siječnja 2016. 0:26  

Ja je jos nisam zavrsio. Dva put pokusavao.


OdgovoriCitiraj
renda
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 3166
24. siječnja 2016. 0:27  

Meni je bila i je perfektna,svijet atmosferican i perfektan,gameplay odlican,likovi perfektni,sve mi sjelo,genijalna igra.


OdgovoriCitiraj
ZoNTrA
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 6208
24. siječnja 2016. 0:42  

Koliko ti je vremenski trebalo?

Uf tesko mi procjenit. Mozda 12-15 sati. Dosta je dugacka, za pohvalu. Ako bih je usporedjivao s prvim dijelom, kraca je za par sati. Tamo mi je trebalo 20-tak sati.


OdgovoriCitiraj
Chono7
2831 XP-a
Rank: 11
Član: prije 4 godine
Objave: 10155
24. siječnja 2016. 21:40  

Ja sam Infinite riješio za točno 10 sati.


OdgovoriCitiraj
Nenad_87
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 1442
24. siječnja 2016. 22:03  

Ja sam Infinite riješio za točno 10 sati.

Kakva ti je bila prica ?


OdgovoriCitiraj
Chono7
2831 XP-a
Rank: 11
Član: prije 4 godine
Objave: 10155
24. siječnja 2016. 22:05  

Jedina iznadprosječna stvar u igri. Ovo pišem isključivo IMO.


OdgovoriCitiraj
ZoNTrA
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 6208
24. siječnja 2016. 22:18  

Meni je prica odlicna. Ken Levine stvarno zna napisat kvalitetnu pricu.


OdgovoriCitiraj
Zero
 Zero
5370 XP-a
Rank: 14
Član: prije 4 godine
Objave: 5895
24. siječnja 2016. 23:47  

Priča i glavni likovi su odlični, ali sama igra i nije baš toliko izvrsna. Bolje je od praktički c/p BioShocka 2, u svakom slučaju. Najtužnije u cijeloj priči je što se dogodi raspad studija nakon najmanje 11 milijuna prodanih primjeraka igre. Ustvari, možda je bolje i to nego da milkaju franšizu dokle ide.


OdgovoriCitiraj
ZoNTrA
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 6208
24. siječnja 2016. 23:50  

E da, to me zanima:
1. Zašto se studio raspao?
2. Je su li Ken Levine i ekipa na okupu u novom studiju ili su se razbježali svako na svoju stranu?
3. Tko drži prava na BioShock i hoće li ga još biti?
4. Koji je sljedeći Levineov projekt?


OdgovoriCitiraj
Solid Snake
4153 XP-a
Rank: 13
Član: prije 4 godine
Objave: 9908
25. siječnja 2016. 0:24  

Pogledaj video, najbolje objašnjeno za prva dva pitanja.

Bioshock je u vlasništvu 2k i ne sumnjam da će ga biti, no sa obzirom da je Irrational bio studio koji ga je stvorio i oblikovao, nije baš lagano slijediti njihove stope, pogotovo kad znamo da ovo nisu AC-ovi da ga samo štampaju u drugim vremenskim periodima bez potrebe za nekom smislenom kohezijom.

I za zadnje, ako se ne varam, planira nešto "novo" za svijet, ali biće na razini indie igara, odnosno puno manja produkcija, mada se jako malo zna.

Eh da i Levine je scenarista na nekom velikom holivudskom filmu, ali da me ubiješ ne sjećam se kojeg.

----------------------

Također preporuka da pogledaš ovaj video, kad si već prešao Infinite.


OdgovoriCitiraj
FicoLegend
Moderator
1707 XP-a
Rank: 9
Član: prije 4 godine
Objave: 5010
25. siječnja 2016. 0:26  

[member=150]ZoNTrA[/member] Kako god ti dobar bio Infinite, moja preporuka je da ako ikad budeš u mogućnosti, da odigraš i Burial at Sea. Odlično zaokružuje čitavu trilogiju u jednu smislenu cjelinu. 🙂


OdgovoriCitiraj
Solid Snake
4153 XP-a
Rank: 13
Član: prije 4 godine
Objave: 9908
25. siječnja 2016. 0:32  

Također da bacim my 2 Cents ukratko, prvi Bioshock mi je bez sumnje masivno remek djelo, ali to mislim u punom smislu, a ne u konteksu kojeg koriste neki članovi na svaku drugu igru.

Bioshock 2... tako tako, više mi ličilo na ekspanziju što naravno nije loše, ali ništa mindblowing kao prvi Bioshock.

Bioshock Infinite sam dva i pol puta prešao, stvarno odličan gameplay, brz i efektivan, sjajan dodtaka onih rampi za kretanje po levelu, iako se slažem sa nekim kritikama koje je mathew. uputio Infiniteu u ovom sjajno obrazloženom video, generaln mislim da je stvarno dobra priča, intrigantna i budimo iskreni, rijetko i danas izlaze igre koje te tjeraju da guglaš na kraju o kraju i da se misliš šta-kako i gdje je sve povezano.

Također, znam da si PS master race i verovatno me nećeš poslušati, ali ako budeš odlučio dati System Shocku 2 priliku, definitivno odigraj, s obzirom da je best of the bunch i bez obzira na kojoj platformi, u suštini odlična igra.


OdgovoriCitiraj
Stranica 1 / 2