Dragon Quest Builde...
 

Dragon Quest Builders  

 

Yakuza_stinger
Moderator
2400 XP-a
Rank: 10
Član: prije 4 godine
Objave: 5224
12. siječnja 2018. 18:43  

temica je work in progress

DRAGON QUEST BUILDERS: Revive Alefgard je spinoff poznatog dugovječnog JRPG serijala koji je najpoznatiji po tome što ima kockasto načinjen svijet i mehaniku rudarenja i gradnje svijeta kao Minecraft. Mi kao heroj imamo jedini sposobnost koju su drugi stanovnici Alefgarda izgubili, a to je izgradnja svijeta. Cilj je popraviti štetu i naučiti ih zanatu. Postoji opasnost da se zarazite ovom igrom stoga ne igrajte ako ne kanite utrusiti ponešto sati u dotičnu. Svemirska deca attacks again!

Razvojni tim: Square Enix
Izdavač: Square Enix
Godina izlaska: PAL teritorij (14.10.2016.) / Switch (9.2.2018.)
Žanr: Akcijski JRPG sa Minecraft mehanikom gradnje svijeta
Platforme: PS3 (Japan only), PS4, Switch

Broj prodanih primjeraka: 1,1 milijun (11.mj.2016.) - sad je valjda više
Nastavak: Dragon Quest Builders 2

Posuđeni citat s Wiki:

Dragon Quest Builders is a sandbox action role-playing game developed and published by Square Enix for the PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita, and Nintendo Switch. The game is set in Alefgard, the world of the original Dragon Quest video game, with players controlling the savior who is tasked with rebuilding the world after it was destroyed. The game features a blocky aesthetic style, with gathering and building elements similar to games such as ActRaiser, Dark Cloud, Minecraft and Terraria. The game was released in Japan in January 2016, and worldwide in October 2016. A sequel, titled Dragon Quest Builders 2, will be released in 2018.

SCREENS:
Nastavak: DRAGON QUEST BUILDERS 2

Nastavak koji bi trebao stići ove godine donosi neke nove mehanike u gameplayu poput glideanja te kooperativni multiplayer. Što se tiče terena, novost je uvođenje kosina. Kad izađe, tema će levelapat u serijal.


Odigrao sat vremena Builders, i postoji taj element zaraze. Nakon što ženskici (i sebi) sagradiš krevet, kasnije joj napraviš i workstation te krećeš dalje u potragu za još kojim stanovnikom. I naravno igra ljepše izgleda nego Minecraft 😛


Citiraj
Oznake teme
Veigue
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 5767
13. siječnja 2018. 0:25  

Odigrao sat vremena Builders, i postoji taj element zaraze. Nakon što ženskici (i sebi) sagradiš krevet, kasnije joj napraviš i workstation te krećeš dalje u potragu za još kojim stanovnikom.

Upravo to.

Minecraft sam izbjegavao ne (samo) zbog grafike već zato jer nemam nikakvog smisla kod kreiranja/ukrašavanja (nula talent), ali ovdje baš moraš obavljati quest-ove za druge likove i valjda je baš to ono što mi se sviđa.

Baš sam čitao komentare drugih ljudi (na nekim drugim forumuma) i komentari su većinom pozitivni.

A što se ovoga tiče, sa ženskom. Kaže jedan lik,

Spoiler
recruit-ao je nekog lika, otišao ubijati monstere, a kada se vratio taj isti tip je spavao sa ženskom sa početka igre!
Da je ovo Fable, mogao bi ih ubiti bez problema. 😀 (I onda netko kaže da Fable ne valja.)

Ajmo, tko će otvoriti temu da ne spamamo ovdje? 😀
Ako nitko, onda ja (kad izađe full verzija za Switch).


OdgovoriCitiraj
K.
 K.
1120 XP-a
Rank: 7
Član: prije 4 godine
Objave: 988
13. siječnja 2018. 4:25  

DQ Builders mi stoji doma za PS4 i nikako da ga taknem.

Htio sam te javno prozvat, a onda sam vidio da si se dozvao pameti. Nisam mogao vjerovati da imaš, pa da ne želiš niti provat. ;P

Priznaj da je dovoljno deset minuta druženja sa nekim Toriyaminim jolly anime likom sa velikim očima da se razveseliš. 😀 DQ Builders je najbolja evolucija Minecraft koncepta, nemojmo se zavaravat; pogotovo kad je potkrijepljena vibrom dobrog starog Dragon Questa. ;P
___________________________________________________________________________________________________________

And now the end is near...


OdgovoriCitiraj
Yakuza_stinger
Moderator
2400 XP-a
Rank: 10
Član: prije 4 godine
Objave: 5224
13. siječnja 2018. 8:12  

Nisam bio siguran hoće li mi se takav koncept svidjeti iako volim Dragon Quest serijal pošto nisam zaluđen Minecraftom. Ali dok ne dođe XI, bome dobro dođe za popuniti vrijeme. Ima taj DQ feel i simpatično sve to izgleda. Dodatno sam mislio da je samo naglasak na mineanju i gradnji i da je to to. Al čini se da ipak nije pošto rješavaš questove. Neki elementi (kao pokazivač za glad) gdje trebaš ponekad jesti podsjećaju na kultni Dark Cloud gdje moraš pit vodu da ne crkneš od žeđi.

edit: niš, vrijeme je za temu.

edit: evo ga. Plus izdvojio sam neke vaše postove. No nisam sve da nebi slučajno iskasapio Gaming Chat temu.


OdgovoriCitiraj
Soul
 Soul
120 XP-a
Rank: 2
Član: prije 4 godine
Objave: 1342
13. siječnja 2018. 13:17  

DQ Builders mi stoji doma za PS4 i nikako da ga taknem.

Htio sam te javno prozvat, a onda sam vidio da si se dozvao pameti. Nisam mogao vjerovati da imaš, pa da ne želiš niti provat. ;P

Mozes meni uputit taj post, kupljeno odavno na nekom snizenju i trune na hardu od tad :roll Hebem ti posao i manjak vremena, te moje kupovanje 4-5 igara odjednom na dobrim snizenjima :roll :roll :roll


OdgovoriCitiraj
Yakuza_stinger
Moderator
2400 XP-a
Rank: 10
Član: prije 4 godine
Objave: 5224
3. veljače 2018. 19:30  

Nakon par dana stanke konačno sam odlučio razbit glavnog bossa Golema za Chapter 1. Nije težak ni priblično kad se skuži kaj treba napravit. No glupo mi je kad za prelazak za chapter 2 gubiš praktički skoro sve što si naučio graditi tako da XP i level idu ispočetka. Repete u drugom okruženju sa drugim protivnicima i okolišem.


OdgovoriCitiraj
Indalecio
218 XP-a
Rank: 3
Član: prije 2 godine
Objave: 692
3. veljače 2018. 20:10  

Zato ja cekam DQ builders 2. Takve stvari bi trebale biti rijesene i cekat ce nas pravi open world (navodno). Bolji lvl dizajn, plivanje, ronjenje i glider s kojim cemo letjeti nasim predivnim svijetom (u stilu Linka iz Zelde). Navodni izlazi 2018. sto nam povecava broj kvalktetnih igara koje će nas zabavljati u ionako vec naguzvanoj godini.

Face me Sekiro!
Oooh how my blood boils!
Do it!
Well…Done… Sekiro
…….Farewell.


OdgovoriCitiraj
Yakuza_stinger
Moderator
2400 XP-a
Rank: 10
Član: prije 4 godine
Objave: 5224
3. veljače 2018. 20:35  

Da, čini se da će i planine biti višlje nego u jedinici i fora je ovo kad razbiješ rub da se voda prelije i formira vodopad. Što se plivanja i ronjenja tiče, izgleda kao kad si i na kopnu samo usporenije. Sad je pitanje hoće li uvesti mjerač kisika jer ga ne vidim.

U svakom slučaju, sudeći po dosad odigranom za jedinicu, mjesta za napredak ima. Pogotovo u managementu sirovina ili postavljanja oružja i armora koje koristimo. Ima tu dosta praznog hoda i nepotrebnog hodanja kroz meni što bi se moglo malo intuitivnije riješiti.
Volio bi recimo da je vrijeme sporije, odnosno da dan dulje traje.


OdgovoriCitiraj
Indalecio
218 XP-a
Rank: 3
Član: prije 2 godine
Objave: 692
3. veljače 2018. 20:46  

S obzirom da nema ni naznake u kojem kvartalu ce izac mogli bi i odgoditi pa svast jos stignu napraviti poput ovog dodavanja mjeraca kisika sto je must have po meni. Plivanje izgledanje smijesno: ko da skakuce po vodi 🙂 A hodanje po dnu cak oke jer ima puno materijala uz sebe.

Imaju iskustva sa rpgovima i slicnim igrama pa se nadam da ce uz "eldere" popraviti inventory.

Face me Sekiro!
Oooh how my blood boils!
Do it!
Well…Done… Sekiro
…….Farewell.


OdgovoriCitiraj
Yakuza_stinger
Moderator
2400 XP-a
Rank: 10
Član: prije 4 godine
Objave: 5224
14. veljače 2018. 9:03  

Poštenije sam zagrebao u 3. chapter (ne znam ima li tajmer igdje, al po nekoj procjeni utukao sam barem preko 20 sati u igru) i igra je i dalje zarazna. Kamo sreće da imam više vremena od 2 sata dnevno strusit u igru, ali jbg. Bolje ikako nego nikako.

Dragon Quest Builders je po settingu i atmosferi čisti DQ. Izgled NPC-a, većina monstera (Akira Toriyama naravno), naracija, grafika, glazbena podloga.. Sve je to totalno onaj tradicionalni Dragon Quest. A razlike su ovo:

Borba s monsterima je totalno The Legend of Zelda: A Link to the Past i ostale Zelde koje imaju takvu mehaniku borbe. Borbe su lagane, patterni monstera su predvidljivi tako da ako izgubite, totalno ste si sami krivi. Dodatni prikaz gladi našeg lika (5 štruca kruha koje se odgrizaju s vremenom) je čisti Dark Cloud Žeđ ripoff. To mi je osobno najiritantniji dio jer se više moram za to brinuti nego HP energiju svog lika. Hrana utažuje glad dok medicinal herb i kreme liječe HP. I naposljetku teren je izgrađen u obliku kockica. Samo teren jer sve ostalo je normalno nacrtano (drveća, vrata, oružja, prozori, voda, krovovi, biljke itd). Taj "kockasti" izgled svijeta je ono što se prvo primjeti pri čemu DQ Builders izgleda kao Minecraft ripoff što možda može odvratiti ekipu. Ali ripoff je samo po terenu i managementu sirovina (koje se mogu vidjeti na donjoj strani HUD-a). Po svemu ostalome (questovi), Dragon Quest je tipičan Dragon Quest.

Svi oni koji vole DQ serijal i ako im ne smeta ovakav blend svega (a mislim da nebi trebao), bi mogli uistinu uživati u igri. Dok ne dođe XI.


OdgovoriCitiraj