MediEvil
 

MediEvil  

Stranica 3 / 3
 

Zero
 Zero
5396 XP-a
Rank: 14
Član: prije 4 godine
Objave: 5896
20. listopada 2019. 22:06  

Pročitat će se.: ) Ali neovisno o tome kako će kritika reagirati na remake, ja sam naumio odigrati (ne prvi dan tho). Ipak mi je Medievil jedna od onih najdražih igara s PS1. Ni tada mi nije bila po igrivosti vrh, a danas može biti samo puno lošije. Pa ipak, ne tražim puno, samo dosljedan remake i to je to. Svjestan sam da velikom dijelu igrača to danas vjerojatno neće biti dovoljno i da ovo po vrijednosti nije u rangu nekih Crash/Spyro remakeova.

Ova tema je mijenjana prije prije 4 tjedna 2 times od Zero

Solid Snake se sviđa
OdgovoriCitiraj
ikral
1193 XP-a
Rank: 7
Član: prije 4 godine
Objave: 2517
21. listopada 2019. 20:41  

Ptednaručio bih ovo ali mi je ružan cover pa neću. Doći će na plus jednog dana.


OdgovoriCitiraj
Emilijo
1677 XP-a
Rank: 9
Član: prije 4 godine
Objave: 3016
22. listopada 2019. 20:24  

Igru sam prednaručio na storu (skuplju verziju), sutra bih trebao početi skidati igru, a u četvrtak u ponoć je igrati.


OdgovoriCitiraj
PersonaUser
18413 XP-a
Rank: 15
Član: prije 7 mjeseci
Objave: 352
22. listopada 2019. 21:13  

@emilijo

Sta se sve dobije u digital deluxe


OdgovoriCitiraj
Emilijo
1677 XP-a
Rank: 9
Član: prije 4 godine
Objave: 3016
22. listopada 2019. 21:23  
Objavio/la: @personauser

@emilijo

Sta se sve dobije u digital deluxe

Dosta toga. Deset avatara, dinamična tema, soundtrack,...


OdgovoriCitiraj
PersonaUser
18413 XP-a
Rank: 15
Član: prije 7 mjeseci
Objave: 352
22. listopada 2019. 21:37  

@emilijo

Moci ces koristiti Golden Super Armor u borbi

Ova tema je mijenjana prije prije 4 tjedna 2 times od PersonaUser

Emilijo se sviđa
OdgovoriCitiraj
foggy
3815 XP-a
Rank: 12
Član: prije 2 godine
Objave: 759
23. listopada 2019. 9:23  

Možete danas detalje što je sve unutra i kakva je igra čitati na portalu kada reca izađe. Keep checkin' 🙂

www.foggyproductions.com


OdgovoriCitiraj
member
527 XP-a
Rank: 5
Član: prije 2 godine
Objave: 384
27. listopada 2019. 15:35  

Vidim tema i rasprava o igri gori. Da je foggy nije odradio radi platine i usputne recenzije nebi je valjda nitko živ igrao.

Ja sam igru davno prednaručio, u međuvremenu se ohladio od igre i skroz zaboravio na preorder. Dođe GLS u petak: "Evo gospon igre." A jbg sad. Sad će se igrat. Od ovih nedavnih remake-ova, remastera, reimagininga (btw. ti izrazi su u gamingu ošli u kurac) je definitivno najgori i najslabiji u nizu. Što je šteta, pošto je MediEvil baš idealna igra za jedan takav remake. Imala je šarma, imala je fora koncept, al su još i tada patile kontrole i općenito igrivost igre. Znam da sam se još tada u doba PS1 vrtio po onih par levela na groblju i odustao od igre.

Čitao sam malo recenziju od foggya i kaže on da je remake krenuo po krivu, ja se tu nebih složio. Mislim da je krenuo točno onako kako su oni zamislili što je i problem. To jest najveći je problem način na koji se rade ti remakeovi danas. A srž problema što se je po svemu sudeći i samim devovima ovakav mindset kad rade igru:

Objavio/la: @zero

 Pa ipak, ne tražim puno, samo dosljedan remake i to je to. Svjestan sam da velikom dijelu igrača to danas vjerojatno neće biti dovoljno i da ovo po vrijednosti nije u rangu nekih Crash/Spyro remakeova.

Ono što mislim da rade malo PREVIŠE dosljedne remakove. Jeli to zbog straha od backlasha igrača, neznanja kako odradit remake a da se ne izgubi indetitet i šarm orginalne igre ili nešto treće u pitanju neznam. Ali izašli su Crash, Spyro i sad MediEvil remakovi. Svi dosljedni do zadnjeg slova po originalu igre. Dok je to u prva dva serijala prolazilo, ovdje nije. Ni Crash ni Spyro igre nisu imale nekih većih problema, ni s kamerom, ni kontrolama, ni sistemima u igri. Da se krenu igrati danas originali tih igara oni su jednako igrivi kao i njihovi remakovi. Kod ovih je jedino sad update-ana grafika i jedina mana je što su te igre danas brutalno banalne. Međutim ekipa je nabila ružičaste naočale nostalgije i hvalila te remakove do nebesa. A tu dolazimo do MediEvila.

MediEvil je napravio istu stvar. Samo su tu ostale i loše kontrole i kriminalna kamera i loši sistemi. I dok je uspio sačuvat šarm i identitet orginala, povukao je i sve mane sa sobom. I danas je takva igra praktički neigriva. Što je jebena šteta, s obzirom da mu je ovo bila idealna druga prilika. Najbolje bi bilo da su napravili ono što je Insomniac napravio s Ratchetom. Nazvat igru reimaginingom i prepravit ju dovoljno da se ispravie neke stare mane. Sjećam se kako prvi Ratchet nije imao strafe trčanje, daj zabrijte da su oni krenili radit remake i onda ostavili takve zastarjele kontrole jer jebiga treba bit dosljedan da igrači ne kukaju kako to nije to itd.

Tipa Sir Dan je nepopravljiva šeptrlja i tako se i bori, što znači da ti ko muha bez glave lamataš mačem i moliš boga da nešto usput i zvizneš. Danas, više generacija nakon i kraj silne tehnologije si mogao osmisliti neki pošten borbeni sistem sličan originalu, a da je još animirano tako da sve izgleda šeptrljavo. Ovi su se vjerovatno bojali da su išli prepavljat borbu u bilo kojem smislu da se nebi izgubio taj šarm Sir Dana pa je jebiga borba jednako drljava kao i 1998. Ili recimo nema checkpointova, a igra je krcata game breaking bugovima. Onako prelaziš level, dođeš do dijela da treba porazit 10 monstera, jedan zapne u zidu, e jbg, jebi se i ajde sve isponova. Kamera isto tako, više gledaš krošnje stabala nego staze i levele. Grafički je ok ali mlako i moglo je puno bolje. Ali da wrap up-am ovaj post.

Uglavnom su trebali uzet pristup kao Insomniac, napraviš poštenu igru za današnje standarde, ekipa je zadovoljna i ne gleda svaku sitnicu jeli identična kao i u originalu.

 


OdgovoriCitiraj
Zero
 Zero
5396 XP-a
Rank: 14
Član: prije 4 godine
Objave: 5896
27. listopada 2019. 18:02  

Mogli su staviti checkpointe, da. I u originalu je bilo ubij bože dionica kada se (meni osobno) igra znala smrznuti ili tako nešto. Da ne govorim kako je i danas zbog kamere i kontrola jedna od zajebanijih igara općenito.

Realno, mogli su napraviti i reimagining, ali to bi zahtijevalo više truda i ulaganja u ovu igru. Ruku na srce, Sony teško da vjeruje kako ovaj serijal može ponovno oživjeti i imati budućnost, tako da je zapravo pravo čudo da je i ovo izašlo, kako god da je ispalo.

Opet, ocjene u rasponu 7-8 i nisu tako loš prijem, samo što se u današnjem svijetu igara na takve igre gleda posprdno, ovisno o tome kakav utjecaj i dojam  sveukupno ostavljaju. Nešto na što ni sam nisam imun.


Solid Snake se sviđa
OdgovoriCitiraj
Icek ™
2080 XP-a
Rank: 10
Član: prije 4 godine
Objave: 5045
28. listopada 2019. 0:01  

Potpisujem što je member napisao. Borbe i kamera mi i nisu toliki problem, koliko nedostatak makar jednog čekpojnta usred levela. SInoć pred spavanje rekoh idem jedan level puknut da opuštanje pa u krpe. Dođem na sam kraj levela i otvori mi se mogućnost vratiti se defakto na početak levela otvoriti secret room i tamo pokupiti nešto i gotovo. Nope, tamo me dočekaju neka nabrijana beštija i ubije me u dva tri udarca. Ajmo cijeli level iz početka. Ne moram reči da mi je odmah ubilo volju i da sam ugasio igru. Leveli nisu toliko kratki pa da nije bed ako pogineš ići sve iz početka. 


OdgovoriCitiraj
foggy
3815 XP-a
Rank: 12
Član: prije 2 godine
Objave: 759
28. listopada 2019. 1:14  

Veliš member da je ovo najgori remake koji si igrao i onda se ne slažeš samnom da je krenuo po krivu 🙂 Pa točno to i kažem što ti kažeš, ostali su previše dosljedni i pobrali sve loše. Ali nije čak ni to, igrao sam par levela same PS1 verzije jer možeš i do toga, i nije tolko drljavo. Napravili su lošije od lošeg i to je problem. 

Igra kao igra i dalje dobra, ali mehanika i sve to nije dobro prošlo. Ne znam, nisu napravili što su trebali.

www.foggyproductions.com


OdgovoriCitiraj
Master_X
1600 XP-a
Rank: 8
Član: prije 1 godina
Objave: 215
28. listopada 2019. 5:38  

Šta se čudite ko pura dreku,ostali su 100% dosljedni orginalu a samo su naljepili moderne teksture.Sad kome to ne odgovara ima drugih na tisuće igara.


OdgovoriCitiraj
member
527 XP-a
Rank: 5
Član: prije 2 godine
Objave: 384
28. listopada 2019. 7:54  

Pa stvar je toga što bi poanta remakea trebala biti da te igre danas učini igrivima, što ovi i nisu baš napravili za MediEvil. Ovi su puno toga bespotrebno ostavili kako je. A još je pri tome igra strašno bugovita. Čak su i prvom Crashu dodani checkpointovi koje original nije imao.

Ta PS1 era je bila sami početak 3D igara pa su kriteriji bili maksimalno spušteni, tipa meni su stari Tomb Raideri bili među dražim igrama te generacije. Sad kad se sjetiš tog horrora, ajoj. Onako, platformiranje s tenk kontrolama. Tamo se pola vremena boriš s kontrolama i kamerom pa onda nepriateljima.


OdgovoriCitiraj
Master_X
1600 XP-a
Rank: 8
Član: prije 1 godina
Objave: 215
28. listopada 2019. 20:04  

@member

Istina.Mogli su kameru popravit,al oni su se držali doslovno orginalnog koda igre i samo naljepili moderne teksture a šta u ovo današnje vrijeme nije dovoljno.


OdgovoriCitiraj
Yakuza_stinger
Moderator
2430 XP-a
Rank: 10
Član: prije 4 godine
Objave: 5233
28. listopada 2019. 23:15  

Moje razmišljanje je, nakon Crash trilogije za kojom mi je brzo splasnuo interes, Spyro trilogije za kojom mi je malo sporije pao interes jer mi je nekako Spyro generalno počeo biti draži od Crasha, te CTR-a kojeg nisam ni pipnuo i naposljetku par nivoa Medievila - da mi je dosta više tih remakeova starih igara.

Ako mi se hoće, obrišem prašinu s PS1 i igram ili kupim PSclassic i modam ga s gusarima. Više mi je gušt igrat izvorno original nego remake svih tih igara. Zato što ih takve pamtim i takve sam ih igrao i igrat ću vjerojatno kad tad opet.

Kod MediEvil remakea mi se manje više zamjerilo isto to što se i Foggyju zamjerilo. Kamera, kontrole koje kao da su tromije nego prije, disneyevski umjesto burtonovski štih i tako to. Volim Medievil, al remake ako ga se nakanim kupit će bit tek kad bude debeli popust. Radije se okrenem PS4 igrama za Ps4. Eto, toliko.


OdgovoriCitiraj
Zero
 Zero
5396 XP-a
Rank: 14
Član: prije 4 godine
Objave: 5896
28. listopada 2019. 23:24  

Stiže to na PS Plus za nekih 6-12 mjeseci, po oglasnicima je za 100 već do kraja godine.


OdgovoriCitiraj
Yakuza_stinger
Moderator
2430 XP-a
Rank: 10
Član: prije 4 godine
Objave: 5233
28. listopada 2019. 23:39  

Neka neka. Da su još ubacili duju koja se redovito zanemaruje, nekako bi više oprostio ovaj half ass job i opravdao cijenu.


OdgovoriCitiraj
Stranica 3 / 3