FFA Focus

Najava | Resident Evil Zero

Povratak na početak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Capcomova odluka da izbaci HD prerade legendarnih Nintendo GameCube ekskluziva je možda i najbolja odluka još od Resident Evila 4. Prošle godine smo mogli uživati u ultimativnoj verziji Mikamijevog remek djela koji je rušio rekorde na PSN Storeu za vrijeme izdavanja, pa nas ni malo ne čudi odluka da se porta i dodatno doradi i druga “prava”, i nažalost posljednja GameCube survival horror igra u ovom serijalu koji je obilježio čitavu gaming industriju.

Resident Evil Zero je izvorno bio planiran kao Nintendo 64 igra. Kao i većina Resident Evil igara, Zero projekt je prošao više verzija sve dok se Capcom nije odlučio da će igru izdati za tehnički naprednu GameCube konzolu kako bi developeri mogli ostvariti svoju viziju. Iako se Zero prodao u više od milijun primjeraka, ova HD prerada će konačno pružiti priliku novim generacijama da zaigraju po prvi puta ovaj naslov koji je bio ograničen na samo jednu platformu. Igra izlazi za PC i sve moderne konzole osim Wii U. Ova odluka je zaista čudna budući da je Zero originalno bio Nintendova ekskluziva, pa je velika šteta što fanovi Nintenda neće moći (opet) zaigrati ovaj naslov. Ukoliko se igrate samo na Nintendo platformama, Zero je dobio 2008. i Wii port, ali sama kvaliteta nije bila na razini koju bi očekivali u ono vrijeme.

Čak i nakon trinaest godina, Zero oduševljava sa svojim prerenderiranim pozadinama i sjajnom atmosferom. Capcom je i ovom naslovu pristupio isto kao i prošlogodišnjem REmakeu stoga možete očekivati kvalitetnu obradu originalnog artworka u full HD prikazu i novi sadržaj. Budući da je originalni artwork bio u 4:3 formatu i izuzetno bi bilo teško ponovno nacrtati sve pozadine bez gubitka originalne atmosfere, Capcom je opet za 16:9 prikaz koristio scrolling tehniku koja pomiče kameru u odnosu na kretanje igrača zadržavajući i dalje fiksnu poziciju kameru i viziju redatelja. Ovo je svakako za svaku pohvalu i najbolje moguće rješenje s obzirom na sam problem 4:3 artworka. Resident Evil prerendirane pozadine su i danas uistinu impresivne, a to govori o samom talentu originalne ekipe koji su stvorili tako impresivan svijet. Neke od prostorija će biti potpuno prerađene u 3D-u ,a kao dodatak za PC igrače, ta verzija će podržavati i 60 fps.

re zero hd 5

Iako možda nije na razini kao REmake, Zero pruža nezaboravno survival horror iskustvo koje nam itekako nedostaje u modernom AAA gamingu i pogotovo u samom Resident Evil serijalu koji odavno ima više akcijski pristup. U Zerou ćete moći iskusiti sam početak Resident Evil serijala u avanturi Rebbece Chambers i Billy Coena. Zero nudi posebnu co-op mehaniku izmedju dva lika, koja je od velike važnosti u nekim zagonetkama. Igra nema safebox pa ćete morati posebno paziti kako i na kojim lokacijama ostavljate iteme po koje ćete se vraćati. Ova prerada će sadržavati i novi Wesker mode u kojem će sam Wesker zamjeniti Billya u kampanji, a Rebbeca će dobiti poseban kostim. Tu je i novi paket kostima za sve likove koji je posebno rađen za ovu preradu. Po završteku igre očekuje vas i leech hunter mode.

21640 71d89736

Resident Evil Zero izlazi sutra za PS4, PS3, Xbox One, X360  i PC u digitalnoj verziji, po cijeni od 20$. Capcom sprema i disk izdanje u obliku Origins kolekcije koja će sadržavati REmake i Zero HD prerade po cijeni od 299 kn. Igru možete već sada preloadati za vaše platforme, a veličina downloada iznosi 11 GB.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra