The Legend of Zelda...
 

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD  

 

Densetsu
265 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 2273
23. ožujka 2015. 14:51  

Proizvođač/izdavač: Nintendo
Žanr: Akcijska avantura
Datum izlaska: 04.10.2013.

- remake 10. nastavka serijala The Legend of Zelda koji je izvorno je objavljen na GameCubeu 2002. godine u Japanu, a 2003. u Americi i Europi; dobio je odlične kritike (94.43% na GameRankingsu i 96% na Metacriticu) i ostvario jako dobru prodaju (oko 4.6 milijuna primjeraka).
- The Legend of Zelda: The Wind Waker HD podržava 1080p rezoluciju, a dodane su i razne promjene u samom gameplayu (poboljšani Triforce quest, brža plovidba, kretanje i korištenje određenih itema u FPS modu...)
- igru je moguće igrati u potpunosti na ekranu Wii U GamePada, touchscreen kontrolera služi kao inventar, za prikaz mape svijeta, ali i za kontrolu određenih itema kao što je Linkova palica za sviranje (wind waker)
- remake je također odlično prihvaćen od kritike (prosjek ocjena na GameRankingsu 91.08%, na Metacriticu 90/100), a prodan je u oko 1.22 milijuna primjeraka


Citiraj
Oznake teme
resident_evil
722 XP-a
Rank: 6
Član: prije 4 godine
Objave: 1424
29. lipnja 2015. 13:02  

Jedan od razloga zašto sam kupio Wii U. Wind Waker sam prelazio davne 2006 i prešao više od pola. Bio sam zapeo i odustao tako da sam morao ispraviti grešku.
Kopirat ću dva posta šta sam napisao na reboot forumu. Uglavnom odlična igra i odličan remaster!

"Zadnjih nekoliko dana prelazim ovu igretinu! Trenutno imam 9 i po sati, i taman se trebam boriti sa drugim bosom(Forbbiden Forest) ali to ću riješiti kad se vratim sa puta.
Nekih stvari sam se prisjetio, ali uglavnom sve mi je skoro ko da prvi put(ipak je prošlo 9 godina) igram Wind Waker.

Čim sam bio u prilici kupio sam fast sail i sad mi neć trebati cijela vječnost od jednog do drugog odredišta. I vidim da se sa tim jedrom ne mora mijenjati vjetar(po meni je to +)
Wind Waker HD izgleda prekrasno! Oduševljen sam izgledom i vidi se da su ljudi uložili trud u remaster...Promjena vremena, kiša-sunce baš izgleda predivno. Ma sve je čista desetka.

Ako se ne varam nakon Forbbiden Forest dobit ću potpuno slobodu nad morem, pa ću moći uživati u istraživanju.
Igrivost isto sjajna kao u svakoj Zeldi. Kontrole također..."

"Prešao Wind Waker HD trebalo mi je 33h...Skupio 14 srca i dosta sam istraživao, nemam vremena za svaki kut istražiti. S tim da bi mi trebalo puno duže da u HD verziji ne postoji fast sail (dušo dalo).

Već sam rekao da mi je igra super. Ali najlakša i najkraća (po priči) Zelda koju sam prešao. Šteta šta nema još koji dungeon ili šta wind i earth nisu duži. Inače ta dva dungeona su zakon, baš su me oduševili! I bossevi su ful kul ali lagani. Ok, sjećam se da kad sam prvi put igrao Wind Waker na GC, nisam znao tko pije tko plaća...

Meni su sve Zelde za 10, a ovako bi izgledale ocjene ako gledam samo Zelde:
Twilight Princess (10) Skyward Sword (9.5) Wind Waker (8.5)

Sad držim fige da nova Zelda izađe za Wii U, možda Twilight HD i mislim da ću definitivno kad tad kupiti 3DS pa da mogu preći Ocarinu i Majoru.

Kao što sam rekao nakon šta sam prešao Skyward Sword, Zelda serijal mi je u top 5 najboljih serijala svih vremena!"


OdgovoriCitiraj
Densetsu
265 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 2273
3. kolovoza 2016. 22:10  

Nakon nekoliko desetaka sati po ukupno treći put završio Linkovu oceansku avanturu. The Wind Waker HD je definitvna verzija prve Zelde za GC sa nešto ljepšim vizualima (drukčije osvjetljenje, mekše boje...) i određenim promjenama u igrivosti. Šarm i ugođaj originala je zadržan uz poboljšanja na nekim mjestima - plovidba, koja je u originalu znala biti ponekad naporna je sada nešto brža iako je ta mogućnost posve opcionalna, a i Tri Force quest, koji je od mnogih kritiziran (pomalo neopravdano) je nešto kraći. Ipak, gušt pronalaženja raznih škrinja iz mora kvari to da gotovo uvijek dobivamo ruppeje koji se na kraju i nemaju prilike trošiti u nekoj većoj količini. Igra općenito nije baš izazovna (nisam imao niti jedan game over na normal težini) kako u borbi (čak i protiv viteških protivnika) tako i u zagonetkama. Dungeoni nisu baš vrh serijala, ali su dovoljno zanimljivi (posebno zadnja dva koja se prolaze uz dodatne likove). Opcije na ekranu kontrolera daju dodatni plus igri jer je sada puno intuitivnije pratiti Linkovu plovidbu morem.


OdgovoriCitiraj