FFA Focus

Uncharted 4 MP beta | Konačni sud

Na kraju posljednjeg testiranja pred izlazak igre prirodno se nameće da izrazimo svoj krajnji sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislio sam da to nikada neću reći, ali Naughty Dog me uspio oduševiti. Naravno ovaj se dio odnosi samo na multiplayer jer svi znamo kakvi su genijalci kad je u pitanju single-player. Kad kažem da su me oduševili, to se većinom odnosi na matchmaking i sveukupno stanje servera koji su bili na impresivnoj razini. Kako je počelo, nisam očekivao ovako nešto. Prvih sat vremena beta se crashala, ali nakon toga sve je sjelo na mjesto, a mi smo dobili mogućnost nesmetanog uživanja u igri.

Pisanje o samim mogućnostima nema smisla jer taj smo dio pokrili kroz razne članke, a i već smo jednom pisali o samoj beti. Sve je ostalo isto, jedino su serveri naštimani i ako će ovako biti u finalnoj igri, upravo je to ono čime možemo biti najviše zadovoljni po završetku ove bete. ND je poznat po tome da su mu serveri često “u banani” pa se tako nerijetko zna dogoditi da vam igra traži igrače po deset ili više minuta. Ovdje toga napokon nije bilo, a pretpostavljamo da je mnogo ljudi probalo betu jer je ipak bila potpuno besplatna za sve. Gameplay je ostao isti, a ND je još jednom pokazao kako zna napraviti odličan third person shooter multiplayer.

Posebno bih pohvalio mape koje su vrlo pametno dizajnirane i imaju raznorazne prolaze i prijelaze preko kojih se može doći do bilo kojeg dijela mape u bilo kojem trenutku. Sami flow mapa je pogođen i sve je prirodno, nema bez veze nabacanih objekata, a svaki je prolaz bitan. Posebno u tom dijelu treba pohvaliti novu mapu The Rooftops koja je tu možda i najjača od tri ponuđene. Mapa na kojoj se u svakom njenom djelu može očekivati bitka za razliku od ostale dvije koje ipak imaju dijelove u kojima će rijetko doći do okršaja zbog same izoliranosti tih dijelova.

Ono u čemu možda ovaj MP i najviše briljira su trenutci kaosa. Kada se na ekranu nađe većina ili svi igrači, a bombe, metci i razno razna pomagala lete posvuda. Upravo je to dio u kojemu dolazi do najvećeg užitka jer sve je izvedeno tako glatko, a zbog 60 FPS-a ne postoji nikakva diverzija koja će vas odvratiti od tog kaosa. Bezglavo bježanje radi spašavanja žive glave, ulijetanje u borbu terminator style ili držanje po strani i pažljivo razabiranje protivnika te pomaganje svom timu – sve je moguće u tom trenutku kaosa. Osjećaj nadmudrivanja protivnika ono je što vas tjera da igrate dalje i dalje, a mala pobjeda u jednoj bitki samo vas još više sprema za onu nadolazeću za koju znate da dolazi uskoro.

Fast paced priroda igre tjera vas na konstantno kretanje i skakutanje po mapi jer oni koji se prime zaklona brzo će nastradati zbog svoje tromosti i nepažnje. Neizbježno je da vam neko dođe iza leđa jer mape su, kao što je već napisano, vrlo otvorene i povezane. Za dolazak s jednog dijela mape na drugi, igraču upoznatom s mapom potrebno je svega nekoliko desetaka sekundi, a dok se vi zabavljate drugim protivnicima, pri tome uživajući u zaklonu, iskusan igrač bi vam brzo mogao pokvariti to iskustvo dolaskom iza vaših leđa.

Veseli nas kad vidimo koliki je trud uložen u projekt MP dijela, pogotovo kad uzmemo u obzir činjenicu da je Uncharted primarno igra koja se kupuje zbog SP iskustva. Većina će multiplayer sagledati samo kao proširenje, što on u suštini i jest, ali to proširenje može vam pružiti nezaboravno gaming iskustvo koje u situacijama igranja s prijateljima (kao uostalom svaka MP igra) pruža nešto drugačije i definitivno vrijedno igranja.

Mnogo je toga što još nismo vidjeli, a isto tako i onoga što još ne znamo o samom multiplayeru, ali u slučaju da ovakav proizvod dobijemo u finalnoj igri, možemo biti stvarno zadovoljni jer teško ćete naći bolji third person shooter od ovoga. Naravno, uz sve to ide ideja da će ND u igru ubaciti neke očite opcije poput mogućnost traženja solo igrača ili onih u partyju. Po izlasku igre očekuje nas još hrpa modeova i mogućnosti za koje se možemo nadati da će funkcionirati jednako dobro kao i ova mala beta, a ako bude tako, svi ljubitelji Uncharteda doći će na svoje, a možda i oni koje ne bi obično igrali ovako nešto.

Od nas svakako imate preporuku, a ništa vas ne košta da se isprobate u bespućima internetskog napucavanja kada igra dođe 10. svibnja… u slučaju da imate PS Plus, naravno.

https://www.youtube.com/watch?v=_HrTQrwdgWU&feature=youtu.be

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano