Vijesti

Fractured Minds je igra koju je napravila 17-godišnja Emily Mitchell kao prikaz mentalnog stanja njene anksioznosti

Svaki čovjek ima svoje probleme, odnosno poetski rečeno, križ kojeg mora nositi cijeli svoj život. U tu priču dolazi Emily Mitchell o kojoj bruji gaming dio interneta. Već od ranih teen godina je zadobila mentalne zdravstvene probleme te pati od jakog osjećaja anksioznosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je shvatila da je to nešto što vjerojatno neće nikada otići, pretpostavila je da je najbolji način naći nekakvo rješenje kako se nositi s time. Katarzu je pronašla u gamingu gdje je dobila taj neki osjećaj zajedništva i razvila prijateljstva sa kolegama gamerima od kojih neki prolaze slične trenutke.

Također je našla zanimaciju u izradi igre, a kad je njena sestra vidjela kako to izgleda, nagovorila je Emily da se prijave na BAFTA Young Games Designers (u starosti između 15 – 18 godina). Naravno da je Emily u početku tu ideju smatrala suludom, ali je u suštini htjela napraviti igru kojom bi obratila pozornost na mentalne bolesti od kojih ljudi pate.

Igru Fracture Minds je izrađivala je 9 mjeseci u slobodno vrijeme poslije škole te je u zadnji tren igru prijavila na BAFTU. Kada je saznala za svoj 17-ti rođendan da je završila u top 10 i da bi trebala prisustvovati ceremoniji, uhvatio ju je šok. Kako će se nositi s tolikom pozornošću? Srećom, uz pomoć njene sestre i smirivanja napadaja panike došla je na ceremoniju – i pobijedila!

Fracture Minds je kratka, artistička, imerzivna igra u kojoj se istražuje ljudska psiha u trenutku anksioznosti i sličnih mentalnih poremećaja. Izdavač je Wired Productions koji će putem igre nastaviti obraćati pozornost na mentalne zdravstvene probleme u gaming communityju a određeni postotak svih zarada igre će ići u dobrotvorne svrhe Mental Health Charity Safe In Our World. Igru je moguće kupiti za 2€ za PS4, Switch i Steam.

Izvori: reddit, blog.us.playstation

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano