Vijesti

Glasina: Nedavno patentirane “kazetice” su SSD diskovi za PS5 koje ćemo nadograđivati?

Prije tri dana nizozemski LetsGoDigital otkrio je još jedan Sonyjev novi patent vezan uz PlayStation. Sony je patentirao zanimljivu “kazeticu”, odnosno uređaj sa šturim opisom “za snimanje podataka”. Podsjetimo, otkriveno je to nakon što je isti portal otkrio kako izgleda PlayStation 5 razvojna jedinica, čiju je točnost kasnije potvrdio i sam Sony.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LetsGoDigital nagađa kako je “cartridge” u biti SSD disk u formatu koji će omogućiti korisnicima da lakše nego ikad nadograđuju prostor na PlayStation 5 konzolama. Znamo da su danas SSD diskovi još uvijek poprilično skupi, dok je istovremeno Sony potvrdio kako će se nova generacija PlayStationa oslanjati upravo na njih. Također, arhitekt PlayStationa 5 Marky Cerny u jednom od intervjua nagovijestio je kako SSD disk za PS5 neće biti klasičan SSD disk, već će imati određene modifikacije koje će, nagađamo, poboljšati rad i mogućnosti istog.

Napravljen je i render mogućih Sonyjevih SSD diskova koje možete vidjeti iznad. S obzirom na još uvijek visoku cijenu SSD-ova, sasvim je izvjesno da Sony PlayStation 5 isporuči s manjim kapacitetom diskova koje ćemo naknadno proširivati. To bi išlo u ruku s izjavom da cijena PlayStationa 5 neće biti visoka.

Podsjećamo, Sony nikad nije radio ništa slično s kućnim konzolama, međutim, to je napravio s posebnim PlayStation Vita Memory karticama koje su bile relativno skupe i koje su odbile dobar dio igrača u kupovini te inače odlične prijenosne konzole. Uključujući i autora ovog teksta.

I dok ova teorija zvuči prilično vjerojatno, važno je naglasiti kako je to u ovom trenutku samo teorija bez ikakvog službenog pokrića. Ipak, nadamo se, čak i ako Sony ide u ovom smjeru, da to neće odraditi na način koji je odabrao s Vitom

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Izvor
Letsgodigital.org

Povezano