Vijesti

Glava PlayStationa naprasno napušta Sony

Velika ikona i čovjek koji je obilježio gaming industriju posljednjih godina napušta Sony. Shawn Layden je bio predsjednik PlayStation divizije (PlayStation Worldwide Studios) od 2016. godine, u Sonyju ima staža preko 30 godina, te je imao veliku ulogu u uzdizanju PlayStationa 4, ali i u razvoju PlayStationa 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kultna slika s prošlogodišnjeg The Game Awardsa. Shawn Layden, Phil Spencer i Reggie Fils-Aime, šefovi PlayStationa, Xboxa i Nintenda pokazali zajedništvo. Danas je “živ” jedino P. Spencer.

Moramo priznati da će nam nedostajati ovo poznato lice s različitih konferencija i karizma koju posjeduje. Usput ne možemo ne zanemariti činjenicu kako je ovaj “otkaz” došao nekako iznenada. Naime, Sony je cijelu stvar objavio na Twitteru bez ikakve prethodne najave, a ne možemo se sjetiti nikakve prethodne indikacije da bi se ovo moglo dogoditi.

Nadamo se da razlog nije nekakve zdravstvene prirode, jer Layden ima 58 godina što su praktički nabolje godine i tajming je čudan – uoči izlaska PlayStationa 5.

Nakon Andrewa Housea i Jacka Trettona nastavlja se tako egzodus poznatih lica PlayStationa posljednjih godina. Tek treba vidjeti tko će ga zamijeniti, a mi se svakako nadamo kako Sony neće promijeniti pozitivan smjer koji drži zadnjih 7-8 godina.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano