Vijesti

Internet je ponovno zamrzio Call of Duty, a najveća žrtva je Infinity Ward

Nažalost, nekad se osjećamo kao Babe Vange, Milan Tarot i tko zna tko još ne. Proteklih mjeseci pisali smo sasvim zasluženo o pozitivnim stvarima koje novi Modern Warfare donosi. Hype i okruženje je bilo pozitivno, Infinity Ward nam je dao priliku testirati hrpu multiplayera i sve je bilo tako transparentno. Čudili smo se svi skupa kako jedna velika pozitiva okružuje Modern Warfare i zaista je to tako bilo do neki dan..!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda nam se nije svidio previše onaj 32v32 mode, ali kao paket, Modern Warfare nam se činio odličnim. I dalje se čini, ali uz dva velika upitnika iznad glava.

1. PlayStation 4 ekskluzivni mode

Svi znate da su 3 velika temelja ovogodišnjeg CoD-a – kampanja, multiplayer i Spec Ops mode. Potonjeg trebamo tek vidjeti i prava je šteta što je upravo Spec Ops mode uzrokovao ogroman, baš ogroman shitstorm na internetu.

Prvo su mediji plasirali sasvim krivu informaciju. Trebate odmah znati i biti na čisto kako Special Ops nije ekskluzivan za PlayStation 4, već samo Survival mode unutar Spec Ops-a.

Ne znamo što će on donijeti, no Infinity Ward kaže da je on zaista mali dio iskustva i da ostale platforme nisu zakinute. Problem je samo što im rijetko tko vjeruje (iako vjerojatno Survival i nije bitan previše), a još veći problem je što će Special Ops Survival biti ekskluziva praktički do izlaska novog Call of Dutyja.

Kad je ovo ekskluzivnost Infinity Ward objavio svijetu, došlo je do lavine negodovanja Xbox, a posebno PC igrača. I mi ih razumijemo jer igra će koštati isto novaca, a PC i Xbox One igrači neće dobiti istu igru kao PS4 vlasnici.

Samo, opet se postavlja pitanje – je li stvarno Survival mode razlog da sad mnogi odustanu od kupnje igre ili je u pitanju revolt i inat? Vjerojatno oboje.

Nije kriv Infinity Ward…

Nakon što je pokrenuta oluja negativnih komentara, ekipa iz Infinity Warda je nedvosmisleno potvrdila kako ta odluka o ekskluzivnosti nije njihova i da seže daleko iznad “njihovog platnog razreda” što bi značilo da su ekskluzivnost dogovorile glavešine Activisiona i Sonyja.

Poznato je da više niti jedna platforma (čitaj: PlayStation) neće imati ekskluzivne mape i slične stvari iz prošlosti, no očito je PlayStation odriješio kesu i platio Survival Special Ops mode.

And of course they’re adding Surprise Weapon Lootboxes. from r/gaming

Ako ćemo iskreno, taj Special Ops Survival mode je vjerojatno skroz nebitan, ali šteta je već napravljena. Fantastični trailer za kampanju u potpunosti su zasjenile ova informacija i potencijalno puno gora, a to su – mikrotransakcije.

2. Supply Drops mikrotransakcije

Sve što ćete čitati nije službeno potvrđeno, ali je 99% točno. Čovjek koji je prije svih otkrio Gunfight alphu za PS4, te Special Ops Survival ekskluzivnost, tvrdi da će Modern Warfare imati prilično predatorske mikrotransakcije koje će zaključati pojedina oružja iza supply dropova koje ćemo plaćati pravim novcem.

Activision i Infinity Ward nisu službeno ništa otkrili još uvijek o mikrotransakcijama u igri, pa se možda ovakva odluka promijeni. Internet im je poslao jasnu poruku da ne želi i neće kupiti igru gdje je temelj igre (oružje) zaključano iza loot kutija i plaćanja.

Saznali smo kasnije da ovo također nije ideja ekipa iz Infinity Warda. Jasno je od prvog dana bilo da će igra imati mikrotransakcije kad znamo da nema season passa i da će sve mape biti besplatne. Mora negdje i Activision zaraditi, no nadamo se da će razmotriti odluku o zaključavanju oružja iza zida plaćanja jer to nema smisla.

Nažalost, dok vani nemilice kiša pada, a jesen žestoko pokazuje svoje zube, kao da se ništa nije promijenilo. Novi Call of Duty stiže, igru opet okružuje negativa i sve se čini isto. A do samo neki dan – Sunce je sjalo, ptice su cvrkutale, igrači su bili sretni i zadovoljni.

Iskreno se nadamo da će Activision uspjet pronaći balans u svemu ovome jer Modern Warfare i Infinity Ward to zaslužuju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano