Vijesti

Nitko to nije očekivao, ali Microsoft je sinoć otkrio next-gen Xbox i stvarno je ultra jak

Svi su sinoć čekali i željeli prikaz nove Batman igre do kojeg nije došlo na kraju, pa smo onda svi čekali Ghost of Tsushimu. Sve dok kežualno na pozornicu nije izašao šef Xbox divizije Phil Spencer. Čovjek je na iznenađenje mnogih otkrio next-gen Xbox.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xbox Series X

Konačno možemo prestat zvati Xbox Series X imenima kao što su Scarlett ili Anaconda. Xbox Series X je do sada daleko najmoćnija Xbox konzola, a šuškanja govore da će biti jači i od PlayStationa 5.

Dizajnerski izgleda kao toranj ili zvučnik i definitivno odskače od dosadašnjeg dizajna konzola. Na vrhu ima otvore za hlađenje, a dizajn je prilično minimalistički – ako zanemarimo visinu.

Kontroler je vrlo sličan sadašnjem, osim što je dobio pravu Share tipku kao na DualShocku 5, a i D-Pad je prerađen po uzoru na Elite seriju. Mrvicu, ali baš mrvicu je manji.

Microsoft je potvrdio da će novi kontroler raditi na svim Xbox One konzolama, ali i obratno. I stari gamepadi raditi će na Series X-u!

Službeno je i potvrđeno da je konzola zaista snažna. 12 teraflopsa GPU, 4 puta brža od Xbox One X konzole. Konzola će podržati punu kompatibilnost sa svim Xbox generacijama što znači da ćemo moći igrati sve backward compatibility igre kao što možemo i sad.

Također, zbog ovakvog dizajna, Phil Spencer je potvrdio da je konzola tiša čak od Xbox One X konzole koja je zaista jako tiha. Spencer je otkrio i da će konzola biti sposobna pauzirati i nastaviti nekoliko igara odjednom što znači da ćemo moći ostaviti nekoliko igara u resume statusu i samo nastaviti igrati kad poželimo.

Xbox Series X dolazi iduće godine, a Microsoft još nije otkrio cijenu, ali niti sve detalje koje će Series X imati.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano