Vijesti

Nove naznake da će PS5 podržavati igre sa svih starijih PlayStationa

Ranije ovog mjeseca Sony je sve iznenadio službenom najavom PlayStationa 5 i njegov izlazak u 2020-oj godini, ali i novim detaljima o samom hardveru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu za Wired arhitekt konzole Mark Cerny je spremno odgovarao na pitanja, ali na ono za kompatabilnost “petice” s “četvorkom” i starijim znakovito je odgovorio: “kasnije ćemo pričati o tome.”

Nešto se kuha. Prvenstveno zbog arhitekture hardvera koja bi trebala biti slična PlayStationu 4 vjerujemo kako će PS4 igre biti kompatabilne s PlayStationom 5. Što se tiče starijih konzola, očito je da se nešto događa u kuloarima, pa je u kratko vrijeme od par dan,a od provjerenih ljudi stiglo nekoliko informacija kako možemo računati na kompatibilnost “petice” s igrama sa starijih konzola.

Znakovito je to najavio Twitter korisnik @PSErebus, poznati “insajder” koji je između ostalog nedavno prvi objavio točan datuma za The Last of Us Part II.

Istovremeno, poznati i upućeni novinar Patrick Klepek s priznatog Vice.com portala na Waypoint Radio podkastu tvrdi kako će PlayStation 5 biti fokusiran na prošlost isto toliko koliko i na budućnost, tako također sugerirajući kako će PS5 biti kompatibilan sa starijim igrama.

Podsjećamo na Sonyjev patent koji je otkriven ranije ove godine, a koji bi u teoriji trebao omogućiti emulaciju starijih igara uz poboljšane performanse. Sve ovo nas dovodi do 25. godišnjice PlayStationa koja se slavi ove godine, a prilikom koje Sony ima priliku odati počast onome što ih danas i drži na životu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano