Vijesti

Nove next-gen informacije – Xbox 2 ipak dolazi u dvije verzije; Sony želi PS5 igre bez “loading” ekrana

Ugledni svjetski portali kao što su The Verge i Kotaku (znamo da mnogi od vas ne vole Kotaku, ali imaju svoju pouzdane izvore) prenijeli su nove next-gen vijesti koje će sve više počet curiti van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Microsoft će ponuditi dvije verzije next-gen Xboxa

Sve do lipnja ove godine bili smo sigurni u informacije koje su kružile internetom, a koje su sve redom govorile da ‘Project Scarlett’ uključuje dvije verzije next-gen Xboxa – jednu slabiju kodnog imena Lockhart, i jednu puno jaču koji nosi ime Anaconda.

Microsoft je u lipnju na E3-u najavio kako je ‘Project Scarlett’ zaista kodno ime najjače konzole u povijesti kompanije. Tada smo svi skupa pomislili da Lockhart ne postoji i nastala je potpuno tišina sve do danas.

Prava je istina da Microsoft zaista planira izbaciti dvije verzije na tržište. Xbox Anaconda je prema riječima pouzdanih izvora gore spomenutih portala, prava next-gen zvijer koja će biti jača od 10 teraflopsa i vrlo je slična konzola po snazi PlayStationu 5. Developeri tvrde da još uvijek ne znaju jasnu razliku između Anaconde i PlayStationa 5, ali da su po specifikacijama jako slične konzole, iako specifikacije za niti jednu od njih još uvijek nisu konačne.

S druge strane, Lockhart je sasvim druga priča. Microsoft će ponuditi svim igračima slabiju verziju konzole koja će imati također SSD disk i jači CPU od Xbox One X-a, ali ukupna snaga konzole se trenutno vrti na nešto više od 4 teraflopsa. Lockhart neće imati ladicu za diskove, već će biti u potpunosti digitalna konzola što znači da će biti i puno jeftinija.

Lockhartov domet će biti 1440p rezolucija i 60FPS-a, s tim da neće sve igre moći raditi na navedenim vrijednostima. Microsoft će uz Lockhart gurati Xbox Gamepass (zbog digitalije), ali i Project xCloud.

Poznato je i da Microsoft od developera zahtjeva da igre razvijaju za obje konzole. Na čuđenje mnogih, Xbox One All Digital konzola je za Crni Petak debelo nadmašila prodajna očekivanja i samog Microsofta što jasno govori da na tržištu ima mjesta i za Lockhart ako ga dobro upakirate s genijalnim Gamepassom.

PS5?

Jason Schreier ističe kako su PlayStation 5, ali i Anaconda zaista JAKO moćne konzole. Zanimljivo, ponovno je istaknuto da Sony cilja s PS5 da igre budu odmah dostupne i da igrači ne gube vrijeme. U prijevodu bi to značilo da Sony ne želi vidjeti loading ekrane.

Ako se pitate znaju li ovi insideri možda cijene konzola, odgovor bi bio da ne znaju. Pitanje je znaju li uopće sami MS i Sony cijene konzola kad specifikacije još uvijek nisu finalne?

Spremite €500 sa strane i nećete promašiti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano