Vijesti

Nvidia planira remastere još kultnih klasika s ray tracing tehnologijom

Izgleda kako neće samo Quake II biti kultna stara igra koja je doživjela nadogradnju u vidu ray tracing tehnologije. Prije svega, ukoliko niste upoznati, evo kako Quake II izgleda sa ray tracing tehnologijom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo, radi se o kompletnom remasteringu igre stare 22 godine i izgleda odlično. Ako ne vjerujete, odigrajte vanilla verziju i uvjerite se sami koliko je ovo na video prikazu ljepše, upeglanije, a da ne spominjemo svjetlosne efekte.

Za ovakav tretman igre je zaslužan Lightspeed Studios. Prije toga su radili na portanju igara kao Doom 3, Half – Life 2 i Portal za Nvidia Shield. A sada se pojavila ponuda za posao producenta u njihovom timu koja otkriva to da kane napraviti još remastera kultnih starih igara i ubaciti u njih ray tracing tehnologiju. Nažalost, nigdje ne pišu imena tih igara, već samo se spominje ono “some of the greatest titles”.

Ne moramo ni napominjati kako među redovima oduševljenih igrača prvo ime koje se spominje je Half – Life, a ne bi bilo iluzorno očekivati da se Lightspeed Studios opet prime Doom trojke ili Half – Life dvojke kada su ih već prebacivali na Nvidijin Android uređaj. Po našem mišljenju, bilo bi odlično odabrati igre koje bi imale beneficije od ray tracing tehnologije kao što su obje Thief igre, Deus Ex, prvi Unreal i slične gdje bi se igra svjetla i sjene dovela do vrhunca. Također, stealth aspekt u određenim igrama izveden kroz RTX bi bio pun pogodak.

Na kraju ispada da svi vi koji imate bijesne RTX kartice u svojim kantama, pardon, pilama ćete ganjati nove benchmarkove u starim klasicima od 15+ godina. Kuda ide ovaj svijet, jelda?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra