Vijesti

PlayStation 5 će omogućiti da nastavite igrati igru točno na poziciji koju ste gledali na Youtubeu

Kako prenosi RespawnFirst, Sony je prošlog tjedna u SAD-u registrirao jedan prilično zanimljiv patent. Pod imenom ‘Scene tagging‘ ovaj patent opisuje mogućnosti označavanja snimljenog videa ili slike (vjerojatno na PlayStationu 5) generiranim metapodatcima poput onih na kojem levelu se nalazimo, koji likovi su u sceni itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači će tako moći na video platformama pretraživati video klipove upravo kroz metapodatke, ali i nastaviti igrati na točno određenom mjestu gdje je snimljen video ili slika.

Sistem bi trebao omogućiti developerima relativno lagan način dodavanja informacija koje bi obilježavale snimljeni sadržaj korisnika. A zatim iz tih istih podataka bilo tko bi mogao, ako se poklope svi uvjeti, na svojoj konzoli generirati točno istu situaciju u igri i nastaviti igrati.

Sony se nije prvi ovoga sjetio

Mogućnosti koje se nameću su brojne. Mislite da ste bolji od nekog Youtubera? “Uđite” u njihovu igru. Ili screenshotom kreirajte izazov za druge igrače na nekoj zahtjevnijoj sekvenci u Bloodborneu 2 (možemo samo sanjati).

Ipak, dok ovaj sistem zvuči revolucionarno, Google je sa Stadiom prvi izašao s ovom idejom sa svojim State Share modeom (objasnili smo ovdje) koji generira linkove koji vodi na točne pozicije u igrama, slično kao što bi to trebao raditi Sonyjev Scene tagging sistem.

Ipak, kao i još mnogo toga State Share još uvijek nije dostupan na Stadiji, što bi se trebalo dogoditi negdje iduće godine. Prije izlaska PlayStationa 5? Vjerojatno da. Sigurni samo da i Microsoft priprema nešto slično, a sve ovo skupa bi trebalo značiti da novo doba dijeljenja sadržaja iz igara stiže.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano