Vijesti

Potvrđeno je: Google Stadia stiže 19.11.

Znali smo već ranije kako Google Stadia servis za streamanje igara stiže u studenome, no sad smo dobili konačan, zacamentirani datum. Google Stadia stiže 19. 11. ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah po pokretanju preko interneta će se moći streamati Red Dead Redemption 2, Borderlands 3, Wolfenstein: Youngblood, The Outer Worlds… Doduše, to ne vrijedi i za nas, jer Stadia još neko vrijeme neće biti dostupna kako ni u Hrvatskoj, tako ni u zemljama regije.

Kako smo i ranije pisali, igre za Stadiu će se trebati kupovati, cijena će im biti slična kao i na ostalim platformama, dok je velika prednost ta kako će se kupljene igre moći igrati instantno gotovo na svim uređajima, bez obzira na snagu hardvera. Kako biste igrali na TV-u trebati će vam Chromecast Ultra i poseban Stadia kontroler, a za moderne mobitele s najnovijom verzijom Androida samo kontroler. Na računalima i laptopima možete igrati s omiljenim drugim kontrolerom, ili s mišem i tipkovnicom.

Razlike između Pro pretplate i osnovne usluge.

Dostupna će biti 4K rezolucija za koju vam treba najmanje 35 mbit-a download brzine, ali i Stadia Pro pretplata po cijeni od 10 eura mjesečno. Unutar pretplate će se nalaziti i manje, odnosno starije “besplatne” igre. Ako ne želite plaćati dodatnih 10 eura mjesečno, igrat ćete igre u “samo” 1080p rezoluciji i 60 FPS-a za koje će vam biti dovoljna download brzina interneta od 20-ak mbit-a.

Napominjemo, sve ovo vrijedi samo za odabrane zemlje, a mi smo još jednom izvisili. A ako vam treba još pojašnjenja o čemu se radi, Google je složio jedan jako zgodan kratak video.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano