Vijesti

Prvi tjedan prodaje u Japanu za Shenmue III je bio veoma loš

Realno, projekcije prodanih primjeraka za Shenmue III nisu bile nikada optimistične, već se dotična uvijek tretirala kao niche naslov za uzak krug fanova. Posebno onih koji su igrali prva dva nastavka i konačno očekuju nastavak sage. Tako da s jedne strane, loši prodajni rezultati nebi trebali nikoga čuditi. S druge strane..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Game Data Library je tako objavio na Twitteru tablicu poražavajućih brojki.

Izvor: Game Data Library

Kao što se može i vidjeti, broj prodanih primjeraka igre Shenmue III u prvom tjednu iznosi 17.857 primjeraka. Tužno je što se Shenmue I & II remaster prodao u više primjeraka – točnije 19.701. Dakako, govorimo od PS4 platformi. Dodajmo tome svih onih 69.320 Kickstarter backera i konačan rezultat i dalje ne premašuje 100 tisuća primjeraka. A tek kad usporedimo rezultate s prva dva nastavka izdanih na Dreamcastu?

Razlog za ovakav rezultat bi mogli tražiti u više stvari: čini se kako je hype od 2015. godine pošteno splasnuo, dug je bio razvoj igre, ciljana skupina su vjerojatno samo fanovi igre koji će se putem nostalgije prisjećati svih zastarjelih gameplay elemenata dok nastavljaju sagu, trakavica s Epic Store ekskluzivnošću… Uglavnom, unatoč tome, Shenmue III drži respekatabilnih 70 na Metacriticu. Poklonjeno? Vidjet ćemo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano