Recenzije

Recenzija | ReadySet Heroes

Ako niste nikada čuli za ovu igru, a držite za sebe da znate sve o svijetu igara, ne trebate se puno živcirati. Iako je ReadySet Heroes trenutno PlayStation 4 ekskluziva, igra je u potpunosti slabo promovirana iako je na tržištu već 13 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ready….i to je sve?

ReadySet Heroes je prilično simpatična i šarena dungeon crawling party igra koja ima samo dva modea. Nije greška, zaista je tako. Mislio sam možda da se varam i da sadržaj moram otključati igranjem, no i nakon nekoliko sati ona dva modea i dalje su jedini.

Ovo je sve u igri!

Nema priče, nema uvoda, nema animacije već samo ova dva modea – Crawl N’ Brawl i Tower Crawl.

Moram vam priznati da sam puno više uživao u igranju Tower Crawl modea koji nudi lokalni co-op za 2 igrača, 30 nivoa i 4 boss borbe, te ograničen broj života. Svaki sljedeća razina je teža od druge i ako dođete do kraja i levela 30 s tri života, skidam vam kapu. Tower Crawl možete igrati sami, no puno zabavnije je ako ćete igrati s nekim u društvu. Naposljetku, ovo je party igra, zar ne?

Boss borbe su na početku zanimljive i izazovne, no kad skužite mehaniku, postat će vam i one prilično lagane. Prava je šteta što igra ne nudi boss borbe unutar samih nivoa jer bi one svakako doprinijele većoj imerziji igrača.

Uspio sam srediti jednog bossa i 10 nivoa prije nego sam izgubio sve živote

Drugi mode, Crawl N’ Brawl je nekako trebao biti glavni mode ove igre jer ga možete igrati online, no i u lokalnom co-op načinu igranja za čak četiri igrača. U teoriji Crawl N’ Brawl zvuči odlično –  vi i još ostala 3 igrača u određenom vremenu morate pronaći i skupiti što bolji loot prije nego istekne vrijeme, a kad se to dogodi čeka vas brawl dio igre. Naime, četiri igrača nađu se u areni, koriste sve što su do tada skupili i kreće makljaža.

Prava je šteta što dizajn nivoa nije veći, kompleksni i ne sadrži više zagonetki

Ovo zaista je zanimljivo, no problem je što se previše sustav oslanja na RNG i sreću kakav ćete loot pronaći i zgrabiti. Ostale igrače ne vidite jer se oni nalaze u odvojenim tamnicama. Donekle ovaj mode sadrži i strateški dio igre jer utrka za boljim lootom završava ili kad jedan igrač ubije bossa na osmom katu ili kad istekne vrijeme od osam minuta, pa je potrebno odlučiti želite li pronaći što bolji loot i biti spremni za završnu bitku, ili samo što prije proletjeti kroz razine i na taj način “povući” za sobom sve druge igrače koji se možda nisu uopće stigli opremiti za borbu.

Bonus level na kojem sam umro…pa kakav je to bonus level?

Jednom kad se nađete sa svim igračima u završnoj prostoriji, ponekada vas čeka obična makljaža, borba za kontrolu teritorija ili pak naguravanje što je dosadno, naporno i zamorno.

Slijedeći ogroman problem ovog modea je sam online zbog kojeg recenzija igre i kasni. Nismo sigurni je li problem do samog matchmakinga ili ovu igru nitko ne igra jer u najboljem slučaju –  treba vam minimalno 20-30 minuta dok vam igra ne pronađe igrače. I to kad imate sreće jer par dana sam probao pronaći meč bez uspjeha.

Nikako igri ne pomaže ni jednostavno premaleni split-screen ekrani jer ćete morat dobro napregnuti oči da biste uopće dobro vidjeli što se događa na ekranu.

Heroes?

Iskreno, probao sam nagovoriti društvo da zaigra sa mnom ovu igru i jedva sam pronašao “žrtvu” jer svi su radije htjeli igrati Crash Team Racing ili Overcooked koje su jednostavno zabavnije igre i pružaju više sadržaja.

Heroja (likova za igranje) ima nekoliko, no prilično je svejedno s kojim ćete igrati

Budući da ova igra pati od manjka sadržaja, relativno brzo ćete doći u fazu kad vam više neće biti previše zanimljivo prolaziti kroz jedne te iste razine koje izgledaju lijepo, šareno i veselo, no ne sadrže nikakvu kompleksnost i prilično su zapravo monotone.

Možda vas privuče igranju zanimljivi loot, ili donekle zanimljiv sustav nadogradnje lika koji nažalost ima potencijala, ali baš kao i sama igra –  nije dovoljno duboko razrađen. Loot kao u svim sličnim igrama varira od običnog do legendarnog.

Iako sami likovi ne nude raznolik gameplay, skupljanje raznih kombinacija oružja, oklopa, napitaka i ostalih stvari može ponuditi igračima zabavu. Doduše, na kratko vrijeme.

Junaci su slatki, no ne očekujte neke klase i velike gameplay promjene

Nisam siguran kome su točno Robot Entertainment (Orcs Must Die!) i Sony namijenili ovu igru. Odraslima neće biti dovoljno zanimljiva jer postoje puno bolje party igre, a djeci će jednostavno ubrzo postati igra dosadna zbog manjka sadržaja ili mrtvog onlinea čije traženje igrača frustrira.

Igra ponekada pati i od tehničkih problema kao što je neobjašnjivo trzanje na PS4 Pro konzoli.

Situacija će se možda popraviti jednom kada igra dođe na PC i omogući se cross-play igranje. Vjerujem da bi igri jako pomoglo da postane free to play naslov. Možda će tada dobiti dašak novog života jer bojimo se da će tamnice igre biti prilično prazne u trenutnom stanju.

ReadySet Heroes recenzija

60

Simpatična dungeon crawling party igra kojoj nedostaje sadržaja i dubine za nešto više od titule prosječne igre.

Kako ocjenjujemo?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano