Vijesti

REZIME: Microsoftova E3 konferencija donijela je novi Xbox, Cyberpunk 2077, Halo Infinite…

U izostanku Sonyja i PlayStationa, Microsoft je ove godine kao jedini “od najvećih” stigao na E3 s najavama najbolje prezentacije svih vremena. Trebalo je tu biti predstavljeno 60 igara, od kojih je 14 first party igara Microsoftovih studija. Trebao je biti predstavljen i novi Xbox. I sve što su obećali su i dostavili, međutim, bila je to jedna prilično mlaka prezentacija prepuna alibi sadržaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gaemeplay prikaza bilo je izuzetno malo, indie naslovi kojima je prezentacija obilovala nisu se istaknuli ničim posebno i bili su tu isključivo kako bi nafrizirali brojke i samo vrijeme trajanja prezentacije. Ipak, treba izdvojiti Cyberpunk 2077 trailer i Keanu Reevesa, Outer Worlds, Halo Infinite i Xbox Scarlett – novi Xbox čije je predstavljanje ipak bilo alibi karaktera.

Ako niste pratili uživo Microsoftovu konferenciju, ovo su stvari koje ste propustili. Za više informacija kliknite na podnaslov.

Novi Xbox – “40 puta bolje performanse”

Iako je projekt Scarlett predstavljen tek na kraju konferencije, mi ćemo naš pregled započeti s njim. Novi Xbox stiže za blagdane 2020. godine, detalji otkriveni daju naslutiti kako će konzola biti slična Xboxu, a informacije kojima su se nabacivali su:

  • 8K igranje i 120 FPS-a
  • GDDR 6 RAM memorija
  • Ultrabrzi SSD disk
  • Posebni procesor razvijen u suradnji s AMD-om
  • Prva potvrđena igra: Halo Infinite

Halo Infinite

Halo Infinite stiže kao launch naslov na novi Xbox krajem 2020. godine, ali i na Xbox One i na PC. Game Pass pretplatnici moći će ga unutar pretplate igrati od prvog dana, a igra izgleda toliko dobro da smo pomislili kako se radi o “fejkanom” CGI prikazu, ali ne – potvrđeno je kako je sve snimljeno u engineu na hardveru sličnom novom Xboxu.

Cyberpunk 2077 i Keanu Reeves

Svaka čast novom Xboxu i Halo Infiniteu, međutim, Cyberpunk 2077 trailer i Keanu Reeves najviše su nas oduševili. Kako nas, tako i čitatelje koji su pratili konferenciju s nama uživo.

Cyberpunk je dobio i datum izlaska 16. 4. 2020., što je sasvim fer od CDPR-a. Naime, ekipa je na vrijeme obznanila sretne vijesti, kako bismo otkazali godišnje odmore ovog ljeta i čuvali sve te dragocjene slobodne dane. Autor ovih redaka će raditi i za Božić i za Novu godinu.

https://www.youtube.com/watch?v=ErqsgG0HRR8

Gears of War 5 dolazi 10. 9. na PC i XONE

Najveća Microsoftova ekskluziva ove godine – Gears of War 5 stiže na PC i Xbox One 10. 9. ove godine, pa iako smo dobili brdo informacija, začudo, gameplay najznačajnije im igre ove godine uopće nismo vidjeli.

Ipak, najavljeno je testiranje multiplayera idući mjesec, ali i kauč coop, a za više informacija kliknite iznad na podnaslov.

Outer Worlds i datum izlaska

Iako je Obsidian sad studio u vlasništvu Microsofta, The Outer Worlds stiže i na PlayStation 4. Novi trailer u kojem smo dobili i dijelove gameplaya izgleda fantastično, a “Fallout u svemiru” je dobio i konačan datum izlaska – 25. 10.

Ninja Theory radi na taktičkoj 4v4 tabačini Bleeding Edge

Kao i Obsidian, Microsoft je kupio i Ninja Theory studio i nikako se ne možemo oteti dojmu kako je Bleeding Edge jednostavno traćenje potencijala studija koji je razvio jedan Hellblade: Senua Sacrifice i Heavenly Sword.

Psychonauts 2 i Double Fine kao još jedan legendarni studio koji je Microsoft kupio

Legenda gaming industrije Tim Schafer na pozornici je objavio kako je njegov Double Fine postao djelom Microsofta, a zatim nas je pokušao uvjeriti da iako više nisu nezavisni studio, da će u zauvijek ostati “indie u srcu”. Što god to značilo. Ali barem Psychonauts 2 izgleda zabavno.

https://www.youtube.com/watch?v=bK2zmK96KpY

Servis za streamanje igara xCloud stiže prije Googleove Stadije

Google Stadia stiže u studenom, pretplata za streamanje igara iznosi $10 unutar koje ipak nećemo dobiti one najnovije igre. To je Google slavodobitno najavio prošli tjedan, međutim, Microsoft ih je noćas preduhitrio najavom datumom izlaska vlastitog aduta već u listopadu.

Konkretne informacije poput cijena i paketa ipak još nisu dostupne.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano