Vijesti

Schreier o next-genu: “PS5 i Anaconda trenutno imaju jači GPU od RTX 2080 grafičkih”

Voljeli ga ili ne, urednik Kotakua, Jason Schreirer je definitivno čovjek koji ima svoje pouzdane izvore u igraćoj industriji i njegove informacije koje prenosi o next-gen konzolama možete smatrati točnim i pouzdanim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da je Jason prilično osebujna osoba burne povijesti i prepuna mana što bismo morali jednom pokriti u posebnom članku, ali nas ovdje zanimaju next-gen informacije koje je Jason nedavno otkrio u jednom podcastu.

  • informacije koje Jason ima govore da većinu PlayStation 5 launch igara čine PlayStation 5 ekskluzive. Uskoro ćemo o tome čitati u članku koji priprema. Nije htio u podcastu otkriti o kojim igrama je riječ.
  • s druge strane, Microsoft će targetirati naslove za Xbox Anacondu/Scarlett, ali i PC (ne zaboravite da će Halo: Infinity doći i na Xbox One)
  • Xbox Lockhart (slabija next-gen verzija Xboxa) imati će dosta manje RAM-a od Anaconde, a GPU (grafička) je na razini PS4 Pro konzole.
  • Lockhart će ipak imati u sebi puno jači CPU (procesor) i SSD disk koji će donijeti veliku prednost u odnosu na Xbox One X i PS4 Pro
  • prema njegovim informacijama, developeri nisu sretni uopće s ovom strategijom Microsofta jer smatraju da Lockhart samo koči razvoj next-gen igara, a Microsoft forsira developere da razvijaju igre za obje verzije konzole

Stvar koja možda zvuči najviše nevjerojatno je da prema informacijama koje Schreirer ima, PlayStation 5 i Xbox Anaconda imaju takve grafičke jedinice koje su trenutno jače od jedne RTX 2080 grafičke. Trebamo reći da je Schreirer napomenuo kako ovu informaciju trebamo uzeti “sa zrnom soli”, ali da sve informacije koje on ima govore da su PlayStation 5 i Xbox Anaconda zaista jako, jako moćne konzole.

Ovo nije prvi put da to čujemo i iako je teško za povjerovati, sve je izvjesnije da će PS5 i Xbox Anaconda zaista predstavljati pravi generacijski skok. Nešto što nismo vidjeli u potpunosti ovu generaciju. Teško je reći da su PS4 i Xbox One generacijski skok naspram PS3 i X360 konzola.

Kraj godine se bliži, a konkretne i pouzdane next-gen informacije možemo sasvim sigurno očekivati već od veljače. Smatra se da će PlayStation upravo u veljači otkriti hrpu next-gen informacijama.

Živi bili i doživjeli veljaču. Zaista se veselimo konkretnim next-gen informacijama, ali još više se veselimo što znamo kad ćemo konkretno odigrati jedan Cyberpunk 2077 i The Last of Us Part II.

Sve veći fokus developera je na igrama za PS5 i Xbox Anacondu, no ova generacija ima još itekako toga za pokazati.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano