Vijesti

Sony se i službeno odrekao Vite i mobilnog igranja općenito

Jad, tuga i bijeda. Sony zna raditi mobilne konzole. PSP je bio revolucija sam za sebe, a Vita kao njegov nasljednik i danas je konzola impresivnih tehničkih mogućnosti, međutim, nešto je s njom krenulo po krivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tehnički impresivna, ali nažalost ne pretjerano podržana od strane Sonyja, Vita se nažalost ranije ove godine prestala proizvoditi, a prodaja se zaustavila negdje na 15-16 milijuna prodanih primjeraka. Čisto za usporedbu, PSP se prodao u preko 90 milijuna primjeraka, a Nintendova konkurencija u vidu DS-a i Game Boya u preko 150, odnosno 110 milijuna primjeraka.

Tržište očito postoji što dokazuje i Nintendo Switch koji se već prodao u preko 40 milijuna. Međutim, očito više ne za Sony i Vitu.

Na Vitu se osvrnuo Jim Ryan, CEO SIE-a koji je u razgovoru za Game Informer odao počast Viti, ali i potvrdio kako je to smjer u kojem Sony više ne ide.

PlayStation Vita bila je briljantna u mnogo pogleda i gaming iskustvo je bilo odlično, ali jasno je da mi više nismo u tom poslu.

Jim Ryan, predsjednik SIE-a.

U Sonyju su očito zaključili kako je konkurencija u mobilnim telefonima i samom Nintendu očito prevelika i trebalo bi zaista uložiti jako puno resursa u uspjeh nove mobilne konzole. Znatno više nego u Vitu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano