FFA Focus

Što igrati dok nema Fortnitea?

Fortnite Battle Royale je ugašen i prilično je izvjesno kako ga neće biti neko vrijeme. Naime, kako su data mineri iskopali, izrudarili ili kako već hoćete – Fortnite bi se trebao vratiti natrag tek u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste kao i naš komentator Weky trenutno pod udarom težeg vala depresije, možda nebi bilo loše razmotriti neke druge opcije za zabaviti se tokom ove prisilne apstinencije.

Za vas smo pronašli neke od igara koje su slične Fortniteu po nekom od nekoliko ključeva: besplatne, istog žanra ili sa sličnim elementima.

Imate li još neku igru za preporučiti? Javite nam u komentarima.

Minecraft

Koliko smo uspjeli pohvatati po internetu, trenutno se među zajednicama igrača Minecrafta i Fortnitea vodi veliki rat. Naime, Minecraft je povratio svoju popularnost od prije nekoliko godina i po nekoj logici sad prijeti Fortniteu. Unatoč tome, mi Fortnite igračima prvo preporučamo upravo Minecraft. Iako nema klasičnog battle royalea, gradnja, survival elementi i istraživanje bi vas trebalo zaokupiti na neko duže vrijeme.

DATUM IZLASKA:

18.11.2011.

PLATFORME:

SVE

PlayerUnknown’s Battlegrounds LITE

PUBG je igra koja je proslavila battle royale žanr, i prema mišljenjima mnogih i dalje najbolja “ozbiljna” BR igra današnjice. Upravo prošli tjedan je na ove prostore postala dostupna besplatna verzija igre PUBG Lite, za koju vam nije potrebno bijesno računalo, a prvi dojmovi igrača su iznimno pozitivni. PUBG Lite možete preuzeti ovdje: https://lite.pubg.com/

DATUM IZLASKA:

2019.

PLATFORME:

PC

Call of Duty Mobile

Call of Duty Mobile je najbrže rastuća mobilna igra današnjice, koju je u prvih tjedan dana igralo 100 milijuna ljudi. Igra je prepuna modoeva, tu je čak i Battle Royale, a što je najbolje od svega – u potpunosti je besplatna.

DATUM IZLASKA:

1.10.2019.

PLATFORME:

iOS, Android

Warframe

Warframe je prema mnogima jedna od najboljih besplatnih igara današnjice. Radi se o kooperativnom loot shooteru iz trećeg lica koji i danas redovito dobiva novi sadržaj. Odlična priča, gameplay i stotine sati zabave za kojih ne treba izdvojiti ni kune.

DATUM IZLASKA:

25.3.2013.

PLATFORME:

PC, PS4, XONE, SWITCH

Surviv.io

Surviv.io je popularna browser igra dostupna i kao aplikacija za mobitele. Radi se o grafički jednostavnoj battle royale igri iz ptičje perspektive, gdje kao i u drugim sličnim igrama skupljamo oružja i opremu, boreći se pritom s drugim igračima.

DATUM IZLASKA:

10.11.2017.

PLATFORME:

PC, iOS, Android

REALM ROYALE

Što se dogodi kad pomiješate Fortnite s World of Warcraftom? Pa Realm Royale naravno. Ne znamo zašto ova igra nije popularnija, posebice jer donosi kvalitetan gameplay s twistom – različitim klasama igrača, što dovodi kooperativno igranje na jednu sasvim novu razinu.

DATUM IZLASKA:

5.6.2018.

PLATFORME:

PC, PS4, XONE, SWITCH

Apex Legends

Apex Legends se vrlo brzo prometnuo u jednu od najpopularnijih battle royale igara današnjice. Ova također besplatna battle royale igra od studija Respawn donijela je inovacije u žanr poput zajedničkog slijetanja squada ili pokazivača na ekranu. Odličan lore i zadovoljavajući gameplay, makar to sigurno već znate ukoliko ste fan battle royale igara.

DATUM IZLASKA:

4.2.2019.

PLATFORME:

PC, PS4, XONE

Counter Strike: Global Offensive

CS: GO od nedavno je besplatna igra. Neka vas datum izlaska ne zavara, jer radi se i dalje o jednom od najpopularnijih kompetitivnih FPS-ova današnjice koji redovito dobiva novi sadržaj, a s mikrotransakcijama koje nisu intruzivne.

DATUM IZLASKA:

21.8.2012.

PLATFORME:

PC

Dauntless

U vrijeme globalne popularnosti Monster Hunter: Worlda postoji kvalitetna besplatna alternativa. Zajedno s prijateljima kooperativno tamanimo čudovišta, skupljamo oružja i opremu…

DATUM IZLASKA:

26.9.2019.

PLATFORME:

PC, PS4, XONE

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano