Vijesti

Što zapravo znače PlayStation simboli koje vidimo svaki dan?

Dobili smo jedno odlično pitanje u naš Facebook inbox, a tiče se PlayStation simbola. Jedan naš pratitelj nas je pitao što oni zapravo znače i što predstavljaju, pa smo odlučili napisati kratak članak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, do pojave PlayStationa 1 sad već davne 1994. godine sve kompanije su imale slične simbole, odnosno slova. Od Sege Genesis, Super Nintenda, Atari Jaguara i Neo Geo konzola, svi su imali slova.

A onda se pojavio PlayStation 1 i predstavio nove simbole – krug, trokut, iks i kvadrat, odnosno kod nas omiljena kocka. Smiješak. Iako te simbole gledamo već 15 godina, znamo li što znače?

Objašnjenje je još 2010. godine dao njihov dizajner Teiyu Goto. Ako mislite da se u pozadini krije neka duboka tajna i da iza svega stoje Iluminati i Masoni, to nije tako.


TROKUT – znači usmjerenje, put, pogled prema gore odnosno prema uspjehu.

KVADRAT – označava komad papira, odnosno dokument. Predstavlja izbornike i razne dokumente, odnosno listanje.

KRUG – predstavlja “DA”, odnosno potvrdu. Ne zaboravite da je u Japanu krug zapravo X. U USA i EU mi sve potvrđujemo s X, a s O sve otkazujemo. U Japanu je obrnuto.

IKS – predstavlja “NE”, odnosno negaciju. Vrijedi isto pravilo kao za krug. U Japanu je X ono što je kod nas O (krug).

Evo, nadamo se da smo našem čitatelju i pratitelju odgovorili na pitanje, a svi skupa smo nešto novo i naučili. Budite sigurni da se ovi simboli neće mijenjati sve dok je PlayStation “živ”.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano